FC Binnenmaas naar 2e klasse na 3 – 1 winst op SC Botlek

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

11148707_920249054698400_4258026836562485022_nMAASDAM – Hoe ga je zo’n wedstrijd in, een vraag voor beide teams. Ga je vol aan de bak, laat je de tegenstander komen, wanneer wel druk en wanneer niet, hoe staan we met bal en hoe bewegen we zonder bal. Allemaal punten die besproken zijn en onder de loep zijn genomen, maar wat je ook bespreekt en waar je ook op traint, het is altijd weer de vraag wat er gebeurd als de scheidsrechter voor de eerste keer fluit.

Het was duidelijk dat beide elftallen last hadden van zenuwen, maar FC Binnenmaas was de betere ploeg waar de meeste dreiging van af kwam en ook de betere kansen en mogelijkheden. Het was dan ook geen verrassing dat FC Binnenmaas na ruim een half uur spelen op een 1-0 voorsprong kwam na een prachtig doelpunt van Sander de Heus. Aanvoerder Johnny Maijers bracht de bal via de rechterkant in het zestienmetergebied van SC Botlek en uit de lucht schoot Sander de Heus uit de draai FC Binnenmaas op voorsprong, 1-0.

Een voorsprong waar iedereen op zat te wachten en wat er voor zorgde dat de zenuwen en stress van de schouders afgleed.

In de 2e helft begon FC Binnenmaas sterk en het was duidelijk dat ze voor de 2-0 voorsprong gingen,al kregen ze dat niet cadeau. Toch kwam deze voorsprong er wel en deze kwam op naam van Danny Maijers, 2-0. Dit was het moment voor SC Botlek om achterin 1 op 1 te gaan spelen en alles op alles te zetten.

Dit resulteerde tot veel druk van SC Botlek, maar ook voor veel ruimte voor FC Binnenmaas. Toch kwam SC Botlek terug naar 2-1 en hiermee kwam de spanning volledig terug. De spanning bleef hoog tot in de laatste seconde van de wedstrijd, maar diep in blessure tijd werd de wedstrijd beslist. Kevin Kuijer, die goed was ingevallen, gaf een uitstekende pass op Danny Maijers en hij wist de doelman van SC Botlek voor de 2e keer te passeren, 3-1.

Hiermee was de wedstrijd beslist en wist iederen dat FC Binnenmaas volgend seizoen in de 2e klasse zal spelen.

Opstelling: Martin Remmers, Mike Post, Leon van der Stel, Bas de Kruijff, Charlie de Graaf, Sjoerd van der Pers, Danny Maijers, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Remco van der Stel en Sander de Heus.

Wissels: David Engels, Sven Beckers, Richard vd Wilt, Kevin Kuijer, Robbie Pors en Lennert Kleiwegt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren