Werkzaamheden op de begraafplaats van Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

dsc00959MIJNSHEERENLAND – Op de begraafplaats van Mijnsheerenland ontstaat op korte termijn een tekort aan beschikbare graven. De gemeenteraad heeft in zijn begraafbeleid vastgesteld dat graven waarvoor geen belangstelling meer is en graven waarvan de wettelijke termijn verstreken is, kunnen worden geruimd. Deze maand starten daarvoor werkzaamheden.

Zorgvuldig gezocht naar nabestaanden

Om nabestaanden hierover persoonlijk te informeren is de gemeente vanaf 2012 zeer zorgvuldig naar hen op zoek gegaan. Zo is met de laatst bekende gegevens gezocht naar actuele adresgegevens en zijn bordjes geplaatst op de graven van overledenen van wie de nabestaanden niet bij de gemeente bekend zijn. Ook is via de gemeenterubriek in Het Kompas, op de gemeentelijke website en het mededelingenbord bij de begraafplaats diverse malen een oproep aan nabestaanden gedaan om contact op te nemen met de gemeente.

De reactietermijn voor nabestaanden om zich te melden is inmiddels verstreken. De gemeente gaat er vanuit dat voor graven waarvoor niemand zich heeft gemeld geen nabestaanden meer zijn of dat er geen interesse meer is voor het graf. 

Werkzaamheden op de begraafplaats

Deze maand (mei) wordt gestart met het aanleggen van een verzamelgraf met een centraal gedenkmonument en het ruimen van een aantal (algemene) graven. De stoffelijke resten worden bijeen gebracht in het verzamelgraf. Daarnaast zullen de gedenktekens van graven waarvoor geen belangstelling meer is worden verwijderd. Hiermee wordt voorkomen dat ze mogelijk in verval raken en er gevaarlijke situaties ontstaan.

Naamplaatje centrale gedenkmonument

Nabestaanden hebben de mogelijkheid om hun dierbare te gedenken met een naamplaatje op het centrale gedenkmonument. De gemeente stelt de naamplaatjes kosteloos ter beschikking. De naamplaatjes zijn af te halen in het gemeentehuis.

Voor vragen kunnen nabestaanden contact opnemen met de gemeente Binnenmaas via tel. 14 078.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren