Eerste sleutels bewoners Burg. Groeneveld de Katerstraat in Maasdam

858

Burg. Katerstr. Maasdam 27-11-2014 B3MAASDAM – Een feestelijke dag afgelopen donderdag 27 november voor de bewoners van de zojuist opgeleverde nieuwbouwwoningen aan de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat in Maasdam. Uit handen van Richard Polder, manager Wonen van HW Wonen, kregen zij de sleutels uitgereikt.

De officiële eerste sleutel werd uitgereikt aan mevrouw v. d. Berg. Zij woonde tot voor kort in Strijen, maar komt oorspronkelijk uit Maasdam en keert nu dus weer terug naar het dorp aan de Binnenmaas. De acht ruime eengezinswoningen aan de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat zijn precies volgens planning opgeleverd. Ze zijn gesitueerd in het centrum van het dorp, op een steenworp afstand van de plaatselijke supermarkt. De vroegere woningen nr. 12 t/m 26 aan de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat zijn in 2009 gesloopt. Deze woningen, welke in 1951 waren gebouwd, voldeden niet meer aan de geldende eisen. De huidige nieuwbouw is ruim van opzet, daarnaast hebben de huizen ook nog eens een ruim bemeten voor- en achtertuin en tevens een stenen schuur, die geheel vrij staat van de woningen.

Nieuwbouw in het centrum

Burg. Katerstr. Maasdam 27-11-2014 A7Op dinsdag 6 mei 2014 hebben wethouder Van Etten namens gemeente Binnenmaas en directeur-bestuurder Pluimer namens HW Wonen, een exploitatie-overeenkomst ondertekend voor de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat in Maasdam. De nieuwbouw in deze straat is nu inmiddels afgerond, maar het plan voorziet in meer nieuwbouw in het centrum van het dorp.

Ook in de Juliana- en Noordstraat zullen nog woningen gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouw. Het gehele project omvat in totaal 24 grond gebonden woningen.

Tevens zijn in de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat een aantal oudere woningen beschikbaar gesteld als zogenaamde ‘kluswoning’. Met dit project zal het centrum van Maasdam een grotere aantrekkingskracht krijgen op woningzoekenden. De kluswoningen zijn een extra aanvulling op de nieuwbouwprojecten en bieden mensen die zelf ‘aan de slag willen’ de mogelijkheid om in het gezellige centrum van het dorp te gaan wonen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.