Binnenmaas pakt punt tegen Spirit

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

fcbinnenmaasMAASDAM – Zaterdag 7 november stond er een mooie wedstrijd op het programma, de nummer 5 van de competitie Spirit kwam bij ons op bezoek. Een mooie krachtmeeting, nu kon Binnenmaas laten zien dat ze echt in de top van de 2e klasse kunnen mee draaien.

In de 2e minuut van de 1e helft was er de eerste kans voor Spirit, Mark van Dam zag zijn schot naast gaan nadat hij de bal terug kreeg van Eric Jansen.In de 15e minuut was het de beurt voor Binnenmaas, nu zag Desi Sanderse zijn schot net naast gaan, nadat Desi de bal goed mee kreeg van Sander de Heus.Het was vooral een gevecht op het middenveld, wat resulteerde tot een aantal mogelijkheden (vooral schoten), maar echt kansen konden niet gecreeerd worden. Dit is natuurlijk ook een compliment aan de mannen van Leo Dekker, want dit gaf aan dat ze goed stonden.

Toch werd er in de 34e minuut gescoord door de bezoekers, de doelman van Binnenmaas Joey de Jong werd omver gelopen door Kevin Guttink en kon daarna de bal binnen schieten. Een moment waar de scheidsrechter natuurlijk een vrijetrap in het voordeel aan Binnenmaas moest geven, dat gebeurde niet en zo was de stand 0-1.Dit was een fase waar Binnenmaas het even niet gemakkelijk had tegen de nummer 5 van de competitie en ze moetsen er voor knokken om niet nog een doelpunt tegen te krijgen.Toch liet Binnenmaas aan Spirit zien waarom zij op de 4e plaats staan, omdat ze kunnen voetballen, omdat ze een team zijn, niet het koppie laten hangen als ze achter komen en omdat Binnenmaas een hoop spelers hebben die kunnen scoren.In de 43e minuut van de 1e helft werd het dan ook 1-1 uit een hoekschop in het voordeel van Binnenmaas. Deze werd goed genomen door Desi Sanderse en viel uiteindelijk voor de voeten van Justin de Man, de centrale verdediger die een goede wedstrijd speelde. Justin kon nog maar 1 ding doen en dat is de bal hard en hoog binnen schieten en dat deed hij dan ook.

De 2e helft was niet veel anders dan de 1e helft, goed spel van beide teams die aan elkaar gewaagd waren en dat resulteerde tot een leuke pot voetbal.Toch waren de beste kansen voor Binnenmaas en er zijn echt wel momenten geweest dat de voorsprong kon en misschien zelfs moest worden gemaakt.In de 50e minuut was er een grote mogelijkheid voor de topschutter van Binnenmaas Danny Maijers, Danny stond oog in oog met de doelman van Spirit Bastiaan Haasnoot, maar helaas raakte Danny de bal niet goed waardoor de bal naast het doel ging en niet in het doel.In de 59e minuut was het opnieuw Binnenmaas met een grote kans, Aaron Perez had op randje 16 de bal gekregen van Danny Maijers en wist de bal over Bastiaan Haasnoot te krijgen, maar net voordat de bal de doellijn ging passeren werd deze weggewerkt door een verdediger van Spirit.Ook de laatste grote kans van de wedstrijd was voor Binnenmaas, in de 89e minuut was het Bas de Kruijff die de bal overschoot, hij kreeg de bal binnen de 16 aangespeeld en schoot knap vanuit de draai.

Complimenten voor het gehele team, voor de aanvallers die veel energie in de aanval moesten steken, voor het middelveld waar een grote strijd was de gehele wedstrijd en waar Desi Sanderse de grote man was en natuurlijk de verdediging die goed stond en weinig kansen tegenkreeg. Dit door spelers die vaker in de basis hebben gestaan, maar ook door bijvoorbeeld Charlie de Graaf. Zijn eerste basis van dit seizoen en als je dan zo sterk speelt en eigenlijk geen kans weggeeft dan bewijst dat wat een groot talent hij is.

En als laatste onze doelman Joey de Jong, zo knap als je zo jong bent en er moet staan en er dan ook staat. Voor het gehele team kan ik nog maar 1 ding zeggen en dat is trots.

Volgende week staat er een mooie wedstrijd op het programma, Feyenoord komt voor de 2e keer bij ons op bezoek.

  • Opstelling:  Keeper: Joey de Jong, Leon vd Stel, Justin de Man, Rianto Vrutaal, Charlie de Graaf, Remco vd Stel, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Danny Maijers, Aaron Perez en Sander de Heus
  • Wissels: Martin Remmers, Bas de Kruijff, Rolin Notenoom, Nils Fortuin en Lennert Kleijwegt

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren