FC Binnenmaas begint met winst in de 2e klasse!

5 Min Read

fcbinnenmaasMAASDAM – Zaterdag 5 september 2015 is een historische dag voor FC Binnenmaas, want vandaag werd de eerste competitiewedstrijd gespeeld in de 2e klasse. Lang hebben de mannen kunnen genieten van het succes van afgelopen seizoen, maar nu was het gewoon weer serieus aan de bak.

FC Binnenmaas begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 2e minuut al in een mogelijkheid voor Sander de Heus die zijn schot naast zag gaan, omdat zijn schot werd geblokt door een verdediger van Bolnes. In de 6e minuut mocht Bolnes een hoekschop nemen aan de rechterkant. Het was Kenzo Sanches, de boom lange spits van Bolnes, die net naast het doel kopte.

In de 10e minuut kon Marcel Pieke via het middenveld alleen af op Sem Kerkhof, Marcel schoot goed op doel maar de doelman van FC Binnenmaas was de sterkste in dit duel en kon de 0-1 voorkomen.

We moesten tot de 24e minuut wachten voor een echte grote kans voor FC Binnenmaas en deze was voor Danny Maijers. Hij kon alleen af op de doelman van Bolnes, schoot hard op het doel maar deze ging recht op Tim Elkhuizen af en het was dan ook geen probleem voor hem om deze aanval tegen te houden.

In de 29e minuut kregen we precies dezelfe kans, maar deze keer was het Sander de Heus die alleen op Tim Elkhuizen afkon. Maar ook Sander kon de doelman van Bolnes niet passeren.

In de 35e minuut was Bolnes weer eens gevaarlijk. Aleph Real Lorenzo schoot vanaf de rechter punt van de zestien en zag zijn schot net naast de linker kruising gaan.

Waar iedereen dacht aan een 0-0 ruststand had het fout, want FC Binnenmaas kwam in de 44e minuut dan toch op de 0-1 voorsprong. En natuurlijk was de doelpuntenmaker ook degene die het laatste en beslissende doelpunt van afgelopen seizoen maakte, inderdaad Danny Maijers.Nadat Aaron Perez de bal aan Danny mee had gegeven kon Danny de bal over de doelman van Bolnes krijgen en zo de 0-1 binnen schieten.

De 2e helft was nog geen 39 seconden oud of de stand was al 1-1. De aanvoerder van Bolnes, Wesley Sturrus, kwam alleen voor Sem Kerkhof te staan na bal verlies van FC Binnenmaas op het middenveld en het was voor hem een koud kunstje om de bal binnen te schieten.

Zo sterk als de mannen van Leo Dekker de eerste helft speelde zo zwak begonnen ze aan de 2e helft en Bolnes probeerde hiervan te profiteren. Dit resuleerde tot een aantal kansen maar gelukkig bleef een tegendoelpunt bespaard. De 2e helft werd pas echt interessant vanaf de 76e minuut. FC Binnenmaas kreeg een hoekschop aan de linkerkant. Deze werd genomen door Danny Maijers en binnengekopt door Sander de Heus en hiermee kwam de stand op 2-1.

In de 83e minuut was het opnieuw raak voor FC Binnenmaas. Sander de Heus stuurde de inmiddels ingevallen Desi Sanderse weg en Desi schoot beheerst de 3-1 binnen. Toch werd het nog erg spannend, omdat Wesley Sturrus de 3-2 binnen kopte vanuit een hoekschop, maar dit was dan ook gelijk de eindstand.

De eerste 3 punten zijn binnen en daar is hard voor gevochten en gezien het speelbeeld over de gehele wedstrijd was het ook een verdiende overwinning voor FC Binnenmaas.

Volgende week is de eerste uitwedstrijd van het seizoen, dan wordt er gespeeld tegen Soccer Boys waar Mark Weel trainer is. Zij hebben het vandaag Feyenoord AV erg moeilijk gemaakt maar verloren uiteindelijk toch met 3-2.

Opstelling : Sem Kerkhof, Leon van der Stel, Mike Post, Rianto Vrutaal, Richard vd Wilt, Bas de Kruiff, Johnny Maijers, Aaron Perez, Danny Maijers, Remco van der Stel en Sander de Heus.

Wissels : Lorenzo van der Meijde, Justin de Man, Desi Sanderse en Joey de Jong