Molendijk in Puttershoek nog max 10 dagen afgesloten, Waterschap Hollandse Delta plaatst nog een extra noodpomp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Gemaal Puttershoek | © Hollandse Delta/ Daf Verhoeven
Gemaal Puttershoek | © Hollandse Delta/ Daf Verhoeven
Gemaal Puttershoek | © Hollandse Delta/ Daf Verhoeven

PUTTERSHOEK –  Een pomp in het gemaal Puttershoek heeft een storing. Daarom zijn noodpompen geplaatst. De storing heeft betrekking op het gebied Binnenbedijkte Maas.

Om de sloten in het gebied op peil te houden, worden de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten gehouden. De aankomende dagen wordt er ruim 30 mm regen verwacht en een harde zuidwesten wind. Dit betekent dat we tot na het weekend alle geplaatste noodpompen dag en nacht zullen laten draaien. Op deze manier kunnen we peilstijgingen tot een minimum beperken. De harde wind kan voor opstuwing van het water in sloten zorgen, daardoor kan het water lokaal wat hoger staan.

Nieuwe en extra noodpomp

Vanavond zullen we de noodpomp aan de Arent van Lierstraat vervangen door een andere noodpomp. Bovendien zullen we nog een extra noodpomp gaan plaatsen aan de Molendijk bij gemaal Puttershoek naast de al bestaande noodpomp. De slangen van deze noodpomp gaan ook over de Molendijk heen. Met de plaatsing van deze extra noodpomp heeft het waterschap 5 noodpompen in bedrijf.

Omdat alle pompen blijven draaien, blijft de Molendijk voorlopig afgesloten. Wij hopen dat dit tot uiterlijk 25 januari beperkt zal blijven. Op dit moment onderzoekt het Waterschap Hollandse Delta alternatieven, zodat ze de Molendijk eerder kunnen openstellen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren