Inwoners Cromstrijen en Binnenmaas ontvingen verkeerde inlogcode enquête over de bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

enquete-copyHOEKSCHE WAARD – Inwoners van Cromstrijen en Binnenmaas die vorige week een brief hebben gekregen met het verzoek mee te werken aan een enquête over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard, krijgen deze week een nieuwe inlogcode toegestuurd.

Helaas is er iets mis gegaan met het toekennen van de inlogcodes aan inwoners van Cromstrijen en Binnenmaas. Daarom worden er deze week nieuwe brieven met een link naar de vragenlijst naar hen verstuurd. De inlogcodes die aan inwoners van Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen zijn verstuurd, werken wel goed.

Vorige week zijn ten behoeve van het onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard bijna 12.000 enquêteformulieren verstuurd naar inwoners van de vijf gemeenten. Deze week krijgen nu 5000 van hen een nieuwe brief met een nieuwe inlogcode. Ook inwoners van Binnenmaas en Cromstrijen die de online vragenlijst al hebben ingevuld, worden verzocht dat nogmaals te doen. Er wordt veel waarde gehecht aan de mening van de inwoners van de Hoeksche Waard. Daarom is het, voor de betrouwbaarheid van het onderzoek, belangrijk om zeker te weten dat de ingevulde vragenlijsten ook juist verwerkt kunnen worden.

De peiling onder de inwoners van de Hoeksche Waard is bedoeld om meer informatie te krijgen over de houdingen en opvattingen over de huidige gemeentebesturen en gemeenten. Aan de hand van de antwoorden moet duidelijk worden hoe het huidige bestuur werkt en hoe dit eventueel beter kan. Er wordt overigens niet expliciet gevraagd of de gemeenten samengevoegd dienen te worden of moeten blijven samenwerken. Omdat die scenario’s straks op verschillende manieren kunnen worden ingevuld. Wél kan met de uitslagen een uitspraak worden gedaan over de mogelijkheden om tegemoet te komen aan de wensen van de inwoners. Dit vormt vervolgens de basis voor het eindadvies aan de vijf gemeenteraden. Om een goede keuze te kunnen maken is het tevens belangrijk te weten hoe vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld erover denken. Daarom vinden er groepsgesprekken plaats met vertegenwoordigers van bedrijven, instellingen, clubs en verenigingen op het gebied van sport, recreatie en toerisme, onderwijs en werk, zorg, wonen en kerkelijke organisaties, muziek en cultuur. Besproken wordt onder meer welke rol zij eventueel kunnen spelen bij de toekomstige ontwikkelingen in de Hoeksche Waard.

Dit alles moet een representatief beeld opleveren van de wensen en opvattingen van de inwoners. Uiteindelijk maakt dit een zwaarwegend onderdeel uit van de eindconclusie waarover de gemeenteraden in december van dit jaar een besluit nemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.