Foto expositie over natuurgebied De Staart, in Natuur bezoekerscentrum Klein Profijt Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto: Konik door André Hasselmeijer

Oud-Beijerland – De Werkgroep Natuurfotografie van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) exposeert in Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt haar 21e foto-expositie.

De foto’s zijn te bekijken van vrijdag 3 januari tot en met zaterdag 29 februari 2020.  In 2019 bestond het natuurgebied ‘De Staart’ 15 jaar. Een prachtig stukje buitendijkse struinnatuur direct langs het water van de Oude Maas ten oosten van Oud-Beijerland. De  natuur heeft hier de vrije hand. De Koniks en de Schotse Hooglanders zijn noodzakelijk om de natuurlijke vorm van het grasland te behouden. Zonder deze zoogdieren zou het hele gebied dichtgroeien.

Dankzij deze grote grazers is een gevarieerde plantengroei  ontstaan, waar veel verschillende insecten op afkomen. En daar komen weer andere
dieren op af, zoals muizen en vogels. Al dit leven vormt een onmisbare schakel in de  verschillende kringlopen van de natuur. Met deze foto’s wil de werkgroep natuurfotografie de schoonheid van dit mooie gebied tonen.

NBC Klein Profijt, Zalmpad 11 in Oud-Beijerland. is geopend: di-vr: 10-17.00 uur ; za-zo: 12-17.00 uur
maandag gesloten


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren