Spetterende Spuidagen Oud-Beijerland in aantocht

0
1347

spuidagenOud-BeijerlandNog een paar weken en dan is het weer tijd voor de altijd feestelijke Spuidagen in Oud-Beijerland. Achter de schermen is al hard gewerkt om voor 3 en 4 juli een feest vol maritiem vertier op te zetten. Traditiegetrouw beginnen de Spuidagen met Spit aan ’t Spui, de grote dorpsbarbecue waar iedereen van harte welkom is.

Regel vrienden of familie, buren of collega’s en schuif aan bij Spit aan ’t Spui dat op vrijdag 3 juli de start van de Spuidagen inluidt. Vanaf 17.00 uur kun je terecht op het Bierkadeplein, waar het vlees op de roosters ligt, de salade koud staat en de drankjes koel zijn. Big band Oud-Beijerland en zanger Armando zorgen voor de juiste muzikale sfeer. Spit aan ’t Spui duurt tot 22.00 uur. Opgeven kan op www.oudbeijerlandcentrum.nl. Volwassenen betalen 12,50 euro, kinderen 7,50 euro.

Zaterdag 4 juli gaat het evenement om 10.00 uur van start met mooie, klassieke sleepboten in de haven en ribboten op het Spui. De voorbereidingen zijn nog in volle gang en dus zal het volledige programma later bekend gemaakt worden. Maar ook bijvoorbeeld de jeugdbrandweer zorgt voor spetterende activiteiten, en komen er altijd palingrokers, en shantykoren die uit volle borst het lied van de zee zingen. Naast dit alles zal er volop entertainment zijn, watersport demonstraties en natuurlijk de nautische braderie. Er zijn nog enkele kramen vrij. Meldt u aan op www.oudbeijerlandcentrum.nl/shop. Het evenement duurt tot 18.00 uur.

Het NK Schoproeien, weer zo’n traditie op de Spuidagen, staat om 14.00 uur op het programma. Bij deze trekwedstrijd op het water zijn de roeiboten van de teams met een touw aan elkaar verbonden en is het de kunst om al roeiend met een schop de kade te bereiken. De jaarlijkse strijd op het water staat garant voor een waar spektakel en plezier. Wie zijn krachten wil meten samen met collega’s, vrienden, team of familie kan zich aanmelden bij de organisatie door een e-mail te sturen naar [email protected]. Deelname is gratis, 4 personen per team, 1 reserve is toegestaan.

Tot ziens op 3 en 4 juli.

Invalid Displayed Gallery


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.