Vrijwillige coaches gezocht

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Welzijn-Hoeksche-WaardHOEKSCHE WAARD – Welzijn Hoeksche Waard wil vrijwilligers gaan trainen om als coach te kunnen fungeren voor vrijwilligers die een steuntje in de rug nodig hebben.

De meeste mensen die als vrijwilliger aan de slag willen, zijn meteen inzetbaar. Er zijn echter ook mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen, maar minder snel te plaatsen zijn. Bijvoorbeeld omdat ze bepaalde vaardigheden missen op het gebied van taal, cultuur of zelfstandigheid.

Een vrijwillige coach is een vrijwilliger met ervaring  of vaardigheden die getraind wordt om vrijwilligers die extra ondersteuning nodig hebben, te helpen en te begeleiden. Zowel op het gebied van het werk zelf als bij het vinden/uitoefenen van vrijwilligerswerk. Zo wordt de drempel om vrijwilligerswerk te verrichten verlaagd.

De training  tot vrijwillige coach duurt 2 dagen. Na een eerste selectie worden vrijwillige coaches opgeleid.  Daarna kunnen de vrijwillige coaches in een grote mate van zelfstandigheid de werkzaamheden uitvoeren.

Wilt u als vrijwillige coach aan de slag en andere vrijwilligers begeleiden? Meld u dan aan door uw persoonsgegevens en een korte motivatie te mailen naar: [email protected]

Een gesprek maakt onderdeel uit van de selectie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.