Zeilertjes Combi Rotterdam op WSV Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
IMG_6134MIJNSHEERENLAND – Het was zondag 29 juni heel erg druk op de Binnenmaas, 85 kinderen kwamen met hun ouders en hun eigen zeilbootje naar WSV Binnenmaas om de 6de combi wedstrijd te zeilen. De organisatoren waren al vroeg in de weer om alles klaar te maken voor de vele bezoekers. Het weer zat mee, het is op een paar druppels na droog gebleven, de temperatuur was perfect, af en toe een zon en er was wind, al hadden de zeilers nog wel ietsje meer gewild. 

Er zijn in totaal 3 wedstrijden gehouden, en elke wedstrijd hebben de kinderen een andere baan gevaren. Tijdens de wedstrijd hadden de zeilers last van winddraaiingen maar vooral van het wier. De Binnenmaas is zo goed van waterkwaliteit dat de planten die in het water groeien heel goed hun gang kunnen gaan, dit zorgt ervoor dat het zo dichtbegroeid raakt dat de zeilboten en motorboten vast komen te liggen.  Zo ook vandaag, tijdens de wedstrijd, hierdoor hebben een aantal kinderen helaas veel plaatsen verloren omdat ze hun roer en zwaard moesten ontdoen van het wier. De zeilers van WSV Binnenmaas hebben erg goed hun best gedaan vandaag en mooie resultaten gehaald. Al vonden de meeste het ook wel spannend om een ‘thuiswedstrijd’ te varen, er waren veel familie en vrienden die kwamen kijken en hen aanmoedigen vanaf de kant én op het water.

Er deden verschillende boten mee tijdens de combi-rotterdam wedstrijd. De meeste kinderen voeren in een optimist, daarnaast waren er tweemansboten, de RS feva en de Cadet. En de jeugd vaart in een Splash.
In de Optimist zijn er meerdere zeilniveaus, In de combi C groep is Floris van der Drift uit Mijnsheerenland 1ste geworden en Donna-Tinke Huijsmans uit Westmaas is 3de geworden. In de B is Fleur van de Valk uit Oud-Beijerland is  tweede geworden. En in de A is Niek Kampherbeek 1ste geworden en Carlo Gevers uit Oud-Beijerland heeft ook erg goed gevaren maar belande net naast het podium. Er hebben vandaag ook zeilers die voor het eerst mee gedaan hebben met een wedstrijd, Deze zeilers zeilden in de D groep zij hebben heel goed gevaren en zijn zelfs tussen de kinderen van de C eindigt. Floris van Brakel uit Mijnsheerenland is in die groep 1ste geworden en Lennart van Kampen ook uit Mijnsheerenland is 2de geworden
Volgende weekeind is de grote ontknoping, dan worden de laatste twee Combi wedstrijden gevaren en zal er gekeken worden wie er over al de wedstrijden de beste is. Meerdere zeilers van WSV Binnenmaas maken hier grote kans op, dit zou betekenen dat ze naar de landelijke finale mogen in Hoorn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren