NSVV verliest en blijft in de gevarenzone

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

BERGSCHENHOEK – Zaterdag 22 april jl. stond een uitwedstrijd voor het geplaagde NSVV op het programma. Na de winterstop wil het niet meer lukken en de goede start werd in een rap tempo teniet gedaan en nu wordt er naar onderen gekeken om weg te blijven van de degradatie plekken. Hard maar waar, een aantal blessures en schorsingen op de verkeerde momenten en het balletje kan raar rollen. Nu heeft elke ploeg dat, dus meestal klopt de ranglijst en moet NSVV alles op alles te zetten in de resterende wedstrijden om zich veilig te spelen.

Te beginnen tegen BVCB uit Bergschenhoek. Een mooie club met een mooi elftal dat al een paar jaar tegen de 1e klasse aanhikt, maar die laatste sprong maar niet kan maken. Uit tegen de Numansdorpers zagen zij een comfortabele voorsprong in rook opgaan en moesten genoegen nemen met een gelijkspel. Dat waren de heren van BVCB nog niet vergeten, want beide teams gingen van meet af aan vol gas. Leuk om te zien en in deze sportieve wedstrijd werd er gestreden voor elke meter.

Twee noemenswaardig heden in de eerste helft; voor NSVV gaat in de 20e minuut Mitchel Louwerens goed door aan de linkerkant en geeft een crosspass op Kelvin van der Giesen die zich vrij speelt en hard in het zijnet schiet en aan BVCB kant een identieke situatie die wel schitterend werd afgerond in de bovenhoek. Ruststand: 1-0.

In de tweede helft een zelfde soort spelbeeld, waarbij gezegd moet worden dat BVCB het betere van het spel had. Maar toch, in de 63e minuut gebeurd er iets wat alleen een ploeg in deze omstandigheid gebeurd lijkt wel. BVCB geeft een bal diep richting de spits die minimaal vier meter buitenspel loopt, precies op de lijn van de bank van NSVV, en de scheidsrechter laat de grensrechter staan. Ongelofelijk maar waar. Nu weten we dat er ook hier aan beider kanten dingen gebeuren en dat we allemaal mensen zijn die fouten maken, maar dit was geen twijfel alla Real- Bayern van afgelopen week, dit sloeg nergens op.

Anyway 2-0 en NSVV nog zwaarder achter de feiten aan. Door opportuun spel wordt het nog 2-1 in de 85e minuut door Boyd van Andel, maar het echte slotoffensief wordt door BVCB in de ijskast gegooid door bij een counter de 3-1 af te drukken. Een terechte uitslag dat zeker, maar jammer gezien de ranglijst en de uitslagen op de andere velden. Nog drie finales en NSVV weet waar het aan toe is.

Opstelling:
Melvin Kruijthof, Michael Nijssen (75e Richard van der Veen), Yoeron van der Ree (80e Hatim Oucherif), Marco Mann, Arjan van Gurp, Boyd van Andel, Niek van Kuijk, Mitchel Louwerens, Kelvin van der Giesen, Jeroen Voshart, Sjoerd Hofstede (66e Michael Ouwens)

Ruststand: 1 – 0
Eindstand: 3 – 1

Doelpuntenmakers:
35e min                1 – 0      Rob Rutten
63e min.               2 – 0      Michael de Rooy
85min.               2 – 1      Boyd van Andel
93e min.               3 – 1      Jeffrey Bos


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.