Defensie ondersteunt Korendijk bij calamiteiten Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

  NieuwendijkCalamiteitenvervoer naar natuureiland Tiengemeten wordt vanaf dit weekend tot uiterlijk donderdag uitgevoerd door een schip van defensie.De reden hiervoor is dat de veerpont St. Antonius – die normaal zorg draagt voor het eventueel overzetten van calamiteitenvoertuigen – een aantal reparaties moet ondergaan.

Doordat defensie de gemeente Korendijk ondersteunt, is het overzetten van calamiteitenvoertuigen gewaarborgd. Personenvervoer blijft ook mogelijk door inzet van een passagiersschip.

Gezien de zwaarteklasse van het water dat bevaren wordt, in ons geval het Vuile Gat, worden er strenge technische eisen gesteld aan het schip. De St. Antonius is in Nederland het enige gekeurde schip,dat in dergelijk water mag varen en dat ook voertuigen kan overzetten in de omstandigheden rondom Tiengemeten.

De St. Antonius moet maandag 13 juli naar de werf i.v.m. een aantal reparaties aan o.a. de aandrijving en de besturing van het schip. Defensie stelt gedurende de periode dat de St. Antonius op de werf is een LCU (landing craft utility) en personeel van het Corps Mariniers beschikbaar. De LCU is in staat om meerdere (brandweer)voertuigen gelijktijdig naar Tiengemeten te vervoeren.

Voordat het LCU operationeel ingezet wordt, zorgen hulpdiensten en defensie dat zij op elkaar ingespeeld zijn om adequaat te kunnen handelen en een veilige overtocht te garanderen ten tijde van een incident. Om die redenen wordt er direct na aankomst van het vaartuig op zondag 12 juli proefgedraaid.

Foto: Defensie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.