Scholieren de dupe van Busabonnement Arriva in Hoeksche Waard

0
1044

1325679724HOEKSCHE WAARD – Arriva plaatste afgelopen vrijdag 17 juli het onderstaande bericht op hun website. Opmerkelijk is dat ze niet samenwerken met de grote scholen in de Hoeksche Waard zoals het Actief College, Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland en het Wellant College in Klaaswaal. Ook voor leerlingen die naar Barendrecht, Rotterdam en Dordrecht naar school gaan zullen flink in de portemonnee geraakt worden.

Hieronder het bericht van Arriva:

Busabonnement voor scholieren in Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

Het schooljaar 2015-2016 staat voor de deur. Voor ouders de tijd om te kijken naar een passend busabonnement voor hun kinderen. Dit jaar doen Arriva en Connexxion ouders in Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee een gezamenlijk aanbod via een aantal scholen.
Op 13 december 2015 neemt Arriva afscheid van de regio en wordt Connexxion de nieuwe vervoerder. Tot en met 12 december 2015 hebben scholieren een Arriva-abonnement en vanaf 13 december 2015 (tot het einde van de looptijd) een regioabonnement van Connexxion.

Aanvragen via school

De scholen in de regio hebben van Arriva en Connexxion een gezamenlijk aanbod ontvangen voor een abonnement voor hun leerlingen. Via deze regeling is het mogelijk om één abonnement aan te schaffen voor beide vervoerders. De onderstaande scholen maken gebruik van dit aanbod:
– Prins Maurits college
– Edudelta
– RGO Middelharnis
– Wartburg college

Net als vorig jaar kunnen scholieren kiezen uit vier abonnementsvormen: Winter, Examen, Schooljaar en Jaar. Tot 30 augustus a.s. kunnen ouders het abonnement van hun keuze bestellen via school. De totaalprijs van het abonnement wordt verrekend via school; de school zorgt dan voor betaling aan de vervoerders. Ouders dienen bij het aanschaffen van het abonnement rekening te houden met een levertijd van ongeveer twee weken. Scholieren van deze scholen ontvangen één abonnement waarmee tot en met 12 december bij Arriva gereisd kan worden en vanaf 13 december met Connexxion.

Scholieren van andere onderwijsinstellingen

Scholieren van andere onderwijsinstellingen schaffen zelf een abonnement aan in de webshop van Arriva en Connexxion. Tot en met 12 december reist men met een Arriva-abonnement en vanaf 13 december met een nieuw Connexxion-abonnement.

Voordelig Uitzwaai Abonnement Arriva HWGO

Om het scholieren of hun ouders gemakkelijk te maken om een abonnement aan te schaffen dat geldig is tot en met 12 december biedt Arriva het Uitzwaai Abonnement aan. Het Uitzwaai Abonnement is van 24 juli tot 30 augustus via de webshop op arriva.nl te bestellen. Met dit voordelige abonnement kan in de hele regio gereisd worden voor een vaste prijs van 325 euro voor scholieren (12 tot 18 jaar). Reizigers die vragen hebben over (de kosten van) het abonnement of alsnog denken duurder uit te zijn, kunnen contact opnemen met de klantenservice van Arriva via 0800-023 2545 (gratis). Dit geldt ook voor reizigers die in juli al een abonnement hebben aangeschaft. Zij kunnen het abonnement via de klantenservice laten omzetten in een voordelig Uitzwaai Abonnement.

Regio Abonnement Connexxion

Connexxion biedt reizigers vanaf 13 december 2015 het Regio Abonnement. Dit abonnement is gebaseerd op sterwaarden en centrumzone en is vanaf november 2015 te koop in de webshop. Meer informatie over het abonnement is ruim voor die tijd te vinden op de website van Connexxion of via de klantenservice van Connexxion: 0900-2666399. Deze is te bereiken van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 19.00 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.