Dubbelexpositie Hoeksche Waardse Kunstenaars in gemeentehuis Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Uitnodiging-opening-dubbelexpositie-Hoeksche-Waardse-Kunstenaars-08-09-2015MAASDAM – Dinsdag 8 september om 20.00 uur opent burgemeester A.J. Borgdorff een dubbelexpositie van de leden van de Hoeksche Waardse Kunstenaars (HWK) in het gemeentehuis in Maasdam.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen en de expositie te komen bekijken. De expositie is te zien van woensdag 9 september tot en met donderdag 5 november tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur en op dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur).

De HWK – beter bekend als Stichting Open Atelier Hoeksche Waard – geven acte de présence in zowel het gemeentehuis van Binnenmaas als het gemeentehuis van Korendijk. Met dank aan de royale expositieruimte van Binnenmaas kunnen maar liefst 22 van de in totaal 31 leden tellende stichting hun werken laten zien in Maasdam.

Deelnemende kunstenaars

De deelnemende kunstenaars aan de expositie in Binnenmaas zijn: Ankie Winkelman, Nicole Verhoeff, Theo Verhoeff, Maatje van Eck, Eleonore de Vet, Ronald Huis, Jessica Telgt, Marijke van der Wiel, Rien Olijslagers, Kees Plomp, Margot Deden, Lida Blokland, Eleonore Broekhuijsen, Corrie Heijkoop, Jos Gielen, Otto Stroober, Dennis Happé, Ingrid van den Oord, Gerard Bogaerds, Ton Erwich, Dis Groenhoff en Aris Roskam.

Open Atelier Dagen

Naast het organiseren van dergelijke groepsexposities, spannen de HWK zich in om in het voorjaar de Open Atelier Dagen (de ‘Open Atelierroute’) te organiseren waarbij kunstenaars nieuw werk kunnen laten zien. Tijdens deze dagen presenteren de aangesloten kunstenaars hun werk aan een breed publiek in het eigen atelier of op een bijzondere groepslocatie. Deze kunstroute wordt in een deel van de Hoeksche Waard gehouden en rouleert over het eiland.

De stichting

De Stichting Open Atelier Hoeksche Waard  is in 2002 opgericht om Hoeksche Waardse kunstenaars, die vrij werk maken, te ondersteunen en faciliteren. De stichting heeft als doel leden een podium te bieden waardoor zij een groter publiek kunnen bereiken en hun werk kunnen promoten. De stichting is aanspreekpunt en bemiddelaar voor opdrachtgevers als bedrijven en gemeenten. De aangesloten leden maken autonome beeldende kunst of vormgeving, ieder met zijn eigen fascinatie, verbeeldingskracht, expertise en artistieke expressie.

Meer informatie over de Hoeksche Waardse Kunstenaars vindt u op www.hoekschewaardsekunstenaars.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.