Expositie Jacqueline van Dalen in ’t Weegje

0
322

Werk Jacqueline van Dalen 2015 A2‘S-GRAVENDEEL – De komende maanden is op de eerste verdieping van Dienstencentrum ’t Weegje/Zorgwaard locatie Immanuël een expositie te zien van Jacqueline van Dalen uit Dordrecht. Zij exposeerde ondermeer eerder in de vroegere locatie van Immanuël aan het Immanuëlhof. Geliefde onderwerpen van Jacqueline van Dalen zijn dieren en tegenwoordig ook bloemen en planten.

Jacqueline, 54 jaar en een sympathieke moeder van een zoon en een dochter, was vroeger als kind al druk in de weer met tekenen en kleuren. En ondanks een druk gezinsleven is zij ook altijd wel blijven tekenen. Jacqueline: ‘Al op de kleuterschool was ik al een fan van kleuren en tekenen. Ik heb nog een boekje van Dick Bruna gevonden van de kleuterschool, die ik al aardig had ‘vol gekladdert’. Helaas mocht ik van mijn ouders destijds niet naar de kunstacademie en moest ik eerst de huishoudschool af maken. Maar ik ben altijd blijven tekenen. Vooral portretten

van mijn vrienden. ‘Gewoon ‘doen’, zei ik altijd. Nu vele jaren later en verschillende technieken en voorbeelden verder heb ik weer een expositie in Immanuël in ‘s-Gravendeel.’ Eén van de favoriete materialen waar Jacqueline mee werkt is het pastelkrijt. Zeker geen gemakkelijke techniek, maar het lukt haar om er o.a. hele fraaie portretten van dieren mee te maken. Tegenwoordig zijn bloemen ook een geliefd onderwerp. Vaak werkt zij op een vrij groot formaat, waardoor vooral kleurrijke werkstukken goed tot hun recht komen. Zij werkt tegenwoordig ook met acrylverf. In ’t Weegje/Immanuël toont Jacqueline van Dalen een kleine twintig werkstukken. Bezichtiging is mogelijk tijdens werkdagen en tevens op de zaterdag. De toegang is uiteraard gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.