Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland ontvangt de Schoolkantine Schaal 2015 van het Voedingscentrum

0
484

gezonde schoolkantine sept 2015 (8)OUD-BEIJERLAND – Het Hoeksch Lyceum heeft de Schoolkantine Schaal 2015 van het Voedingscentrum gekregen. Er is de laatste tijd hard gewerkt om meer gezond aanbod in de schoolkantine aan te bieden, zoals fruit, soep, salades, smoothies en bruine broodjes. Het aanbod bestaat nu voor 78% uit producten uit de Schijf van Vijf.

De makkelijke keuze is nu vooral gezond

Ook deze school vindt het belangrijk dat leerlingen kunnen genieten van een gezond aanbod in de kantine. Daarmee komen ze tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat kleine verbeteringen in het aanbod al zorgen voor een direct effect. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. En dat is ook niet zo raar, want om weerstand te bieden aan verleidingen is zelfcontrole nodig. Dat vraagt veel mentale inspanning. En die inspanning kunnen we nou juist niet altijd opbrengen, bijvoorbeeld als we haast hebben of moe zijn. We zijn op die momenten sneller geneigd iets impulsiefs te doen en ons daarbij te laten beïnvloeden door de omgeving. Als die omgeving nou juist uitgerekend vooral ongezond is, kiezen we daar sneller voor. Jongeren net zo goed als volwassenen. Als het aanbod vooral gezond is, kies je dus ook sneller voor iets gezonds.

Het Hoeksch Lyceum heeft enkele jaren terug al de eerste stappen gezet in dit gezonde beleid. Uiteraard zijn we als school alcoholvrij (ook tijdens buitenschoolse activiteiten en feesten), maar enkele jaren terug behoorde het Hoeksch Lyceum al tot één van de eerste rookvrije scholen.

gezonde schoolkantine sept 2015 (9)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.