Verzuip jij je Toekomst?! Actiemaand in de regio Zuid-Holland Zuid

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IkPasRegio – Heel de maand oktober 2015 is de Verzuip jij je Toekomst?!-actiemaand in de regio Zuid-Holland Zuid.

De gehele maand staat het ontmoedigen van alcoholgebruik bij jongeren centraal en vinden er diverse bewustwordingsactiviteiten plaats. Centrale actie tijdens deze maand is ‘IkPas’, een periode waarin géén alcohol wordt gedronken, in dit geval heel oktober.

Waarom IkPas

Debbie van der Linden, projectleider van Verzuip jij je Toekomst?! vertelt over de actie: “Het is goed als mensen zich bewust zijn van de invloed die zij op jongeren hebben. Het drinkgedrag van jongeren wordt namelijk sterk beïnvloed door de omgeving; hun directe omgeving, ouders, vrienden en familie, maar ook rolmodellen en mensen met voorbeeldfuncties. Door aan te sluiten bij IkPas geven volwassenen een positief voorbeeld aan de jongeren in hun omgeving en laten zij zien dat het ook leuk en gezellig kan zijn zonder alcohol en dat er lekkere alternatieven zijn voor alcohol. Ook zet het mensen aan het denken over hun eigen alcoholgebruik: hoeveel en wanneer drink ik alcohol en kan ik het een maand lang volhouden zonder mijn glaasje wijn of biertje?”

IkPas is een actie waar iedereen aan mee kan doen! Bijvoorbeeld met vrienden, familie, studiegenoten, collega’s, of welke groep dan ook. Er is een speciale Facebook-pagina www.facebook.com/ikpaszhz. Hierop dagelijks tips & trics om het de hele maand vol te houden. Tijdens de actiemaand dragen verschillende partijen zoals gemeenten, alcoholverstrekkers, scholen, (sport)verenigingen, CJG, jongerenwerk, bibliotheek en kerken hun steentje bij. Hiermee willen zij benadrukken dat alleen een gezamenlijke inspanning kan zorgen voor een daling van het alcoholgebruik van de jeugd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren