Defensie oefent weer in de avond met Helikopter boven de Hoeksche Waard

0
1957

NachtvluchtenRegio – Het reguliere avondvliegen is weer gestart, hierbij trainen vliegbemanningen van het Defensie Helikopter Commando het helikoptervliegen bij duisternis. Ook de Hoeksche Waard is een oefengebied.

De reguliere avondvliegperiode loopt van 1 september tot 1 april, en er kan doordeweeks tot 23.00u gevlogen worden. De bemanningen vliegen vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen, Militair Vliegkamp de Kooy en Militair Luchtvaart Terrein Deelen naar de verschillende militaire oefenterreinen van Nederland.

Informatie en klachten

Militaire oefeningen worden tijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is essentieel voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Omwonenden kunnen hinder ondervinden. Eventuele klachten zijn in te dienen via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen, telefoonnummer 0161-296100 of via het gratis nummer 0800-0226033. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.

Tekst en foto gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.