Hoe fit bent u? Doe mee met de fittest voor senioren in Cromstrijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Schermafbeelding 2015-10-06 om 11.27.49CROMSTRIJEN – Ouder worden en fit blijven, gaan prima samen. De gemeente Cromstrijen promoot een gezonde leefstijl, waarbij vitaal en fit blijven een belangrijk speerpunt is. Maar hoe fit bent u eigenlijk? Daarom organiseert de gemeente Cromstrijen op woensdag 21 oktober een gratis fittest voor senioren. 

De fittest bestaat onder andere uit het opmeten van lengte, gewicht, vetpercentage, en spiermassa. Daarnaast wordt ook gekeken naar lenigheid, bloeddruk en uithoudingsvermogen. Voor elk onderdeel scoort u punten, die uiteindelijk een totaal score oplevert. Dit geeft een indicatie hoe fit u bent. Na de test kunt u direct terecht bij fysiotherapeut Jeroen Verschut voor sport- medisch advies.

Dan kunt u aan de slag om conditie te verbeteren.

Beweegt u genoeg? 

De test is bedoeld voor belangstellenden in de leeftijd vanaf 60 jaar die benieuwd zijn hoe fit ze zijn en of ze voor hun leeftijd wel voldoende bewegen. Tussen 14.00 en 20.00 uur kunt u terecht in de sporthal Cromstrijen om de eigen conditie te testen. Na een kopje koffie of thee gaat u aan de slag. Tijdens de fittest krijgen deelnemers professionele begeleiding van fysiotherapeut Jeroen Verschut en sportinstructeur Jaap van der Meer.

Doet u mee?

Bent u enthousiast en wilt u zich inschrijven? Dat kan op twee manieren. U kunt het digitale inschrijfformulier invullen op de website www.cromstrijen.nl. Daarnaast ligt het inschrijfformulier bij de balie van het gemeentehuis. Deelname is gratis. Het enige wat u mee moet nemen is sportkleding en schoenen zonder zwarte zolen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren