Zwammen zoeken in het Tunnel Bos bij Heinenoord

0
849

harslakzwamHEINENOORD – Op zondag 25 oktober organiseert het Hoekschewaards Landschap een paddenstoelenexcursie in het Tunnelbos bij de Heinenoordtunnel. Dit bosgebied is een van de rijkere paddenstoelenterreinen in de Hoeksche Waard.

Samen met de gidsen van het HWL gaat u op zoek naar soorten als de reuzenbovist, de toverchampignon en de gekraagde aardster. Het kan ook zo  zijn dat  we heel andere soorten vinden, want paddenstoelen met hun onverwachte verschijnen en verdwijnen, blijven altijd verrassen. Kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen gewoon meedoen.

De wandeling start om 13.30 uur en duurt zo’n twee uur. Verzamelpunt: het gele gebouw boven de tunnelingang bij de rivier aan de Hoekschewaardse zijde.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Goed schoeisel is aan te raden.De kosten: 2 euro voor HWL-leden en 3 euro voor niet-leden, kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Voor meer informatie: Sjoerd Reinstra, tel. 0186-602357


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.