Expositie Arthur Bernard en Sandy Jeronimus in Gallerie de Opkamer in Maasdam

0
407

Schermafbeelding 2015-10-28 om 12.32.24MAASDAM – Zondagmiddag 1 november wordt in galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam, om 13.30 uur de expositie geopend met werk van Arthur Bernard, schilderijen, en dat van Sandy Jeronimus, keramiek. De opening wordt muzikaal omlijst door Peter Saarloos, zang en gitaar. De expositie duurt tot eind december 2015. Voor infomatie: [email protected]/0638928155.

Artur Bernard, geboren in België, woont inmiddels sinds jaren in Maasdam. Zijn schilderijen zijn meestal kleurrijk en zeer dynamisch. Hij typeert zijn werk als lyrisch-figuratief, Met een enkele lijn wordt de mens in zijn omgeving geduld en aan de beschouwer biedt hij de ruimte om de eigen interpretatie vorm te geven. Het thema dat hij momenteel als inspiratiebron gebruikt vindt zijn oorsprong in een dichtregel uit de bundel “Uiteindelijk uitgang” van Willem Roggeman:” ik maak een deur aarzelend open, stap er voorzichtig doorheen en sta weer midden in het niets.”(www.arthurbernard.net)

Chairs and table

Sandy Jeronimus, woonachtig in Ulicoten, een klein dorp in de gemeente Baarle-Nassau. is een veelzijdig kunstenaar. Zij maakt ondermeer bijzonder werk in keramiek en schuwt daarbij niet de toepassing van andere materialen als hout, textiel en papier. In haar werk zorgt haar fantasie voor verrassende uitwerkingen waarin bij tijd en wijle de humor eveneens een speelse plek krijgt. Haar leitmotiv leent ze van P.Picasso: “Het geheim van kunst is daarin gelegen, dat men niet zoekt maar vindt”.

Sandy Jeronimus beweegt zich ook op culinair terrein en naast de smaakvolle menu’s die gasten krijgen voorgeschoteld zal het niet verbazen dat de presentatie van de gerechten een hoog artistiek gehalte heeft.(www.sandyjeronimus.nl)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.