Welkom Winkel van het Nederlandse Rode Kruis voor vluchtelingen asielzoekerscentrum ‘s-Gravendeel

608

(1 of 1)’s-Gravendeel – Binnen twee weken vestigt zich een tijdelijke ‘Welkom Winkel’ in de raadzaal van het voormalige gemeentehuis in ’s-Gravendeel. Deze Welkom Winkel is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis. Het college van Binnenmaas heeft ingestemd met het verzoek van het Rode Kruis om de Welkom Winkel voor een periode van maximaal drie maanden in ’s-Gravendeel te vestigen.

Vrijdagmiddag 30 oktober ondertekende wethouder Van Etten de overeenkomst met de voorzitter van het bestuur van de afdeling Hoeksche Waard, de heer Appelman.

Vanuit de locatie zal het Rode Kruis kleding inzamelen, sorteren en vervolgens als pakketten uitdelen aan de asielzoekers van het asielzoekerscentrum aan de Kilweg in ’s-Gravendeel. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zal de eerste bewoners in de tweede helft van november 2015 ontvangen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.