Kampioensdroom waterpoloheren spat uiteen na nederlaag

4 Min Read

waterpolo-0051’S-GRAVENDEEL – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 28 maart 2015 de negentiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond een treffen met MNC Dordrecht 7 in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren had de beschikking over een complete selectie. Patrick van Haarlem keerde na een lange blessuretijd weer terug bij de hoofdmacht. Daardoor konden er drie wisselspelers worden ingezet.

Het was aan Lilian van de Peerle, de pupil van de week, om samen met de scheidsrechters de wedstrijd te openen. Nadat het startsignaal was gegeven, mocht zij de bal in het water gooien om zo de wedstrijd officieel te laten beginnen.

De wedstrijd van vandaag was voor beide ploegen een belangrijke. ZVS, tweede in de competitie, was gebaad bij winst om de aansluiting te houden met naaste concurrent BZC in de race om het kampioenschap. Voor MNC, momenteel vierde, zou een overwinning het gat met de top drie verkleinen.

ZVS opende fanatiek en nam direct het initiatief. Na enkele gemiste kansen voor ZVS schoot MNC uit de counter wel direct raak. De thuisploeg herstelde snel en trof in één minuut maarliefst drie keer doel via Wessel Boersma (2x) en Daan de Zeeuw. In de daaropvolgende periode zou MNC de achterstand in rap tempo weten om te buigen naar een minimale voorsprong. Robert van Son redde de ’s-Gravendeelse eer met zijn doelpunt.

Het tweede deel van de wedstrijd kende een enigszins tumultueus verloop. Pas uit de derde manmeer op rij wisten de Seuters uiteindelijk te scoren. Patrick van Haarlem tekende voor de gelijkmakende vijfde treffer. Nog geen halve minuut later volgde Wessel Boersma zijn voorbeeld daar was wederom de voorsprong voor ZVS. In een gelijkopgaande strijd troffen beide ploegen beurtelings het doel.

Met een tussenstand van 7-8 in nadeel van ZVS startten de heren de laatste periode. Er restten nog vijf minuten om deze achterstand om weg te kunnen werken. De genadeklap, zo bleek later, werd echter al binnen één minuut uitgedeeld door MNC. De ’s-Gravendelers probeerden het nog wel maar slaagden er niet meer in de achterstand te kunnen laten verdwijnen. Opnieuw struikelde ZVS op een belangrijk moment in de competitie over haar tegenstander.

Door deze nederlaag is de achterstand op koploper BZC 2 opgelopen tot zeven punten en is de kans op het kampioenschap zo goed als verkeken maar de competitie is nog niet afgelopen. BZC heeft nu aan één punt al genoeg om kampioen te kunnen worden. Ook zij kunnen zich mogelijk nog verslikken in hun tegenstander. ZVS nu op gelijke hoogte met Wiekslag 3 uit Alblasserdam.

• Eindstand: 7-9
  • Periodestanden: 3-2, 1-3, 3-3, 0-1
  • Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (4x), Robert van Son, Daan de Zeeuw en Patrick van Haarlem (ieder 1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 11 april 2015 tegen Wiekslag 3. Deze wedstrijd vindt plaats in Sportcentrum Blokweer te Alblasserdam en begint om 17.15 uur.