Strijen neemt de 3 punten mee naar huis

161

Strijen-met-bal-PDF1RIDDERKERK – Vanuit historisch perspectief is Bolnes – Strijen een bijzondere wedstrijd. Trainer Geert Meijer was er immers 2 jaar trainer en zijn assistent onderhoudt na de reorganisatie warme banden met de club.

Strijen speelt zich in de eerste helft naar een fors aantal mogelijkheden. Nigel Schaken kopt hard de 0-1 binnen na een prachtig indraaiende voorzet. Bolnes is niet in staat onder de druk uit te voetballen. Dat is in de tweede helft wel anders. Het voetballend vermogen wat Bolnes in zich heeft zorgt voor langdurige druk op de defensie van Strijen. Tot echte kansen leidde dat echter niet. Strijen is in de omschakeling gevaarlijk, een geweldig afstandsschot van Vincent Monster wordt knap uit de kruising getikt. Karam Bensedjed aarzelt niet en schuift, na een vlotte combinatie met Kevin Theuns en Rolf de Man, beheerst de 0-2 binnen. Vijf minuten voor tijd scoort Bolnes via een prachtig uitgespeelde aanval de 1-2 door Marleyson Mejia.

Wat volgt is een spannende slotfase waarin Bolnes alles op alles zet de gelijkmaker te forceren. Strijen kan, via Bensedjed, Bolnes de definitieve knock out uitdelen maar de bal rolt naast. Strijen pakt verdient de drie punten en speelt zich naar een 5e plek. Zaterdag staan de kanaries voor een zware opgave als Papendrecht op bezoek komt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.