Louis Hollaar uit Numansdorp naar Jeugd Olympische Winterspelen 2016  

686

001-002CROMSTRIJEN – Dinsdagmiddag is wethouder Pieter Paans wezen lunchen met het Numansdorpse schaatstalent Louis Hollaar, die zich heeft weten te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Winterspelen in 2016. Op de Spelen, die van 12 tot en met 21 februari 2016 in Lillehammer worden gehouden, doet Louis mee aan de 500 meter, de 1500 meter, de teamsprint en de massastart.

Jeugd Olympische Spelen

De Jeugd Olympische (Winter)Spelen worden georganiseerd op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité. Toptalenten in de leeftijd van 15 tot 18 jaar komen in aanmerking voor deelname. Het evenement geeft jonge talenten de gelegenheid om zichzelf op het hoogste internationale niveau te meten met leeftijdgenoten. Het is een stimulans om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als hoogtepunt: deelname aan de echte Olympische spelen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.