Weekendafsluitingen A29 richting Rotterdam

0
7936

NL-A29HOEKSCHE WAARD – Rijkswaterstaat vervangt de slijtlaag van het asfalt van de A29. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden is de A29 richting Rotterdam vanaf knooppunt Hellegatsplein tot aan de kruising met de N217 ter hoogte van Oud-Beijerland twee weekenden afgesloten vanaf vrijdag 20 mei 21.30 uur tot maandag 23 mei 05.00 uur en vanaf vrijdag 27 mei 21.30 uur tot maandag 30 mei 05.00 uur. Ook de oprit Numansdorp richting Rotterdam is dan afgesloten.

Weggebruikers moeten rekening houden met een omleidingsroute en een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden een weekend worden uitgesteld.

Afsluitingen

De A29 vanaf knooppunt Hellegatsplein tot de N217 richting Rotterdam en de Oprit Numansdorp (22) richting Rotterdam

  • vrijdag 20 mei 21.30 uur tot maandag 23 mei 05.00 uur
  • vrijdag 27 mei 21.30 uur tot maandag 30 mei 05.00 uur

Werkzaamheden middenberm Haringvlietbrug

Tijdens de weekendafsluitingen van de A29 voert Rijkswaterstaat ook werkzaamheden uit in de middenberm van de Haringvlietbrug. In verband hiermee is er omwille van de veiligheid slechts één rijstrook beschikbaar op de Haringvlietbrug richting Bergen op Zoom van:

  • vrijdag 20 mei 22.00 uur tot zaterdag 21 mei 10.30 uur
  • zaterdag 21 mei 16.00 uur tot maandag 23 mei 05.30 uur
  • vrijdag 27 mei 22.00 uur tot zaterdag 28 mei 16.00 uur
  • zaterdag 28 mei 16.00 uur tot maandag 30 mei 05.30 uur

Omleidingsroutes

Rijkswaterstaat heeft verschillende omleidingsroutes ingesteld. Deze worden ter plaatse aangegeven met gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg. Kijk op www.vanAnaarBeter.nl voor een factsheet met de omleidingsroutes.

Wielerkoers

Op zaterdag 21 mei passeert tweemaal een peloton wielrenners de Haringvlietbrug. Deze worden begeleid door motoragenten. Tijdens de passage wordt het verkeer op de parallelweg van de Haringvlietbrug én op de kruising Langeweg/Bosweg stilgezet.

Openbaar vervoer

De parallelweg van de Haringvlietbrug is tijdens de werkzaamheden beschikbaar, zodat ook het openbaar vervoer van de parallelweg gebruik kan (blijven) maken. Gedurende de dienstregeling zet de aannemer verkeersregelaars in om het verkeer over de parallelweg te reguleren.

Bereikbaarheid

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden om de levensduur van de weg te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid én die van de wegwerkers en weginspecteurs: pas uw rijstijl aan. Volg de aanwijzingen boven en langs de weg en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 8002, via www.vanAnaarBeter.nl, via Twitter: @vanAnaarBeter of @Rijkswaterstaat. U kunt ook de vanAnaarBeter-app downloaden. Kijk op www.vanAnaarBeter.nl/app.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.