Doelpuntrijke wedstrijd eindigt in overwinning voor ZVS ‘s-Gravendeel

3 Min Read

image’S-GRAVENDEEL – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 23 januari 2016 de dertiende wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond de confrontatie met hekkensluiter NZ&PC 1 uit Noordwijk in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Arie Molendijk en Marcus Dekker konden niet van de partij zijn. Hierdoor waren er drie wisselspelers beschikbaar.

Na twee nipt verloren wedstrijden was het vizier van ZVS nu gericht op een winstpartij. Met een hekkensluiter als tegenstander mag je verwachten dat je als hogergeplaatst team aan de verwachting voldoet om de overwinning in de wacht te slepen. Echter zijn dergelijke wedstrijden vaak niet de makkelijkste om te spelen.

De ’s-Gravendelers startten direct offensief om het de tegenstander vanaf het begin lastig te maken. Een vrijgespeelde Renzo van Boven kreeg al vroeg de kans de score te openen maar schoot mis. Luttele minuten later was het Daan de Zeeuw die de eerste treffer aanrekende voor ZVS. De gasten stelden al snel orde op zaken en de gelijkmaker volgde niet veel later waardoor de tussenstand op 1-1 uitkwam.

Tijdens de tweede periode schroefde de formatie Van Helfteren het tempo flink op. Nadat NZ&PC vroeg op voorsprong wist te komen walste ZVS vervolgens met grootse macht over haar tegenstander heen. De achterstand werd door ZVS vakkundig weggewerkt. Dankzij treffers van Daan de Zeeuw (manmeer), Robert van Son en driemaal Wessel Boersma stond er binnen no-time 6-2 op het scorebord. De bezoekers leken zich geen raad te weten met het ’s-Gravendeelse machtsvertoon.

Ook in het derde kwart hadden de Seuters de regie in handen al miste het enigszins de glans en overtuiging van de voorgaande periode. Via twee treffers van Dennis Brobbel liepen de heren al snel verder uit. De sterke Noordwijkse midvoor liet in de tussentijd ook van zich horen door uiteindelijk driemaal ZVS-keeper Martijn Stolk te passeren. Stefan Kuhlmann scoorde uit een manmeer waardoor ZVS ook het derde doelpunt van de periode kon noteren. De voorsprong was inmiddels opgelopen tot 9-5.

Met nog vijf minuten op de klok en een comfortabele voorsprong voor ZVS leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Ook de laatste periode kenmerkte zich door veel doelpunten voor beide ploegen. Ditmaal troffen de bezoekers met hun drie treffers meer raak dan de ’s-Gravendelers. Het bleek uiteindelijk niet genoeg om het de thuisploeg nog enigszins moeilijk te maken. Voor ZVS scoorde Robert van Son tweemaal.

Eindstand: 11-8
Periodestanden: 1-1, 5-1, 3-3, 2-3

Doelpuntenmakers: Robert van Son en Wessel Boersma (ieder 3x), Dennis Brobbel en Daan de Zeeuw (ieder 2x), Stefan Kuhlmann (1x)