Zoektocht naar Hoeksche Waardse ideeën van start

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

sohw-logoHOEKSCHE WAARD – Op 3 februari vindt in ‘Klein Profijt’ in Oud Beijerland een bijeenkomst plaats vanuit het traject Hoeksche Waardenmakerij. Gezocht wordt naar inwoners, bedrijven, verenigingen, etc. die initiatieven, ideeën of plannen hebben met meerwaarde voor de Hoeksche Waard. Na een succesvol traject in de zuidrand van de Hoeksche Waard is nu de noordrand aan de beurt.

Recreatie, horeca, sport
In totaal zullen er drie bijeenkomsten worden georganiseerd. De eerste bijeenkomst die om 17.00 uur begint richt zich op het ophalen van initiatieven en ideeën in de samenleving. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan een initiatief voor recreatiewoningen of fietsverhuur of aan het opzetten van een horeca gelegenheid in een oude boerderij.

Realisatie van eigen plannen
De bedoeling is dat initiatiefnemers uiteindelijk zelf tot realisatie van hun eigen plannen komen. Binnen de Hoeksche Waardenmakerij liggen vooral kansen om de samenwerking te zoeken, kennis uit te wisselen, maar ook om – waar mogelijk – de overheid in de plannen te betrekken. Tijdens de eerste bijeenkomst deelt iedereen zijn of haar plannen en worden deze toegelicht.
Bij de tweede bijeenkomst wordt gekeken waar mogelijke kansen tot versterking liggen. De laatste bijeenkomst is bedoeld om met elkaar in beeld te brengen hoe plannen gerealiseerd kunnen worden.

Informatie en aanmelden
Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website www.hoekschewaardenmakerij.nl. Heeft u interesse om bij een bijeenkomst te zijn meld u zich dan aan via [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.