Officiële start van de voorleesdagen bij kinderboerderij De Boezemvriend in Oud-Beijerland

291

IMG_7111OUD-BEIJERLAND – We hebben er een geitje bij’… is de titel van het boek waaruit burgemeester Klaas Tigelaar voorleest in – hoe toepasselijk – de stal van kinderboerderij De Boezemvriend’ in Oud-Beijerland. Ademloos luisteren de kinderen naar het voorleesverhaal van de burgemeester. Ook de vier aanwezige schapen lijken in de ban van het verhaal, want voor de verandering doen ze deze keer hun bek niet open en nemen ze gepaste stilte in acht.

IMG_7110De voorleesactie van burgemeester Tigelaar is een initiatief van Bibliotheek Hoeksche Waard en vormde de officiële start van de voorleesdagen (27 januari tot 6 februari 2016). “Wij willen het voorlezen in 2016 graag meer stimuleren”, licht Helma Wagemakers van de bibliotheek het initiatief toe, “vandaar dat wij de start wat groots wilden aanpakken”. Daarnaast is de bibliotheek ook in gesprek met kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen over de vraag op welke wijze het voorlezen het beste vorm kan krijgen.

Maar dat zijn vragen waar de kinderen in ieder geval niet mee zitten… zij zitten midden in het verhaal en vinden het jammer wanneer het verhaal uit is en de burgemeester het boek sluit. Een rondje langs de dieren op de kinderboerderij maakt echter alles goed.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.