Wedstrijd Minecraft in de Bibliotheek van Oud-Beijerland

646

minecraft_hd_logo_by_emeraldplaysmc-d6qdx6mOud-BeijerlandKinderen die graag het spel Minecraft spelen kunnen dinsdag 23 februari, 1 en 8 maart hun hart ophalen in de bibliotheek Oud-Beijerland. De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert een wedstrijd Minecraft: bouw het beste idee voor een bibliotheek.

Minecraft is een openwereldspel, waarbij de speler met zijn avatar vrij rond kan lopen door een virtuele wereld, zonder een vooraf vastgesteld doel. De speler reist door en bouwt in de wereld van Minecraft. Men kan grondstoffen delven, deze tot andere voorwerpen verwerken en vechten tegen monsters (mobs). Tijdens deze middagen is de opdracht om samen met een ander het beste idee voor een bibliotheek te bouwen.

Minecraft is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Met dit spel leren kinderen bijvoorbeeld creativiteit en ruimtelijk inzicht ontwikkelen. Met de wedstrijd in de bibliotheek leren ze bovendien om met een iPad te werken en om samen te werken. De kinderen leren ook omgaan met winnen en verliezen.

De wedstrijd is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Deelname kost € 5,00 voor alledrie de middagen. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier op www.debhw.nl of in een van de vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Let op: er zijn nog maar drie plaatsen vrij.

  • Data: 23 februari, 1 maart en 8 maart
  • Tijd: 16:30 – 17:30 uur
  • Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland (Steenenstraat 24)

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.