Vijftigste deelnemer stimuleringsregeling gemeente Binnenmaas in het zonnetje gezet

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_6251.2BINNENMAAS – Vanaf 1 juli 2015 kunnen kinderen onder de 18 jaar uit Binnenmaas die nog geen lid zijn van een Binnenmaasse vereniging eenmalig maximaal € 50,- contributie retour ontvangen. Inmiddels kwamen ruim vijftig jeugdleden in aanmerking voor een tegemoetkoming via de regeling. Reden voor wethouder Arie Mol om de vijftigste deelnemer, Floor Sagius, in het zonnetje te zetten.

Het jonge lid van Muziekvereniging Na Lang Streven ’s-Gravendeel ontving dinsdag 16 februari voor aanvang van de repetitie een cadeautje uit handen van de wethouder. De vader van de blokfluitleerlinge kreeg symbolisch de envelop met het retourbedrag.

Aan de vergoeding zijn voorwaarden verbonden. De vergoeding is eenmalig, de jeugdige woont in Binnenmaas, mag nog geen lid zijn van andere verenigingen en hij/zij moet minimaal één jaar lid worden. De vergoeding is ter grootte van de kosten van een (jaar)lidmaatschap tot een maximum van € 50,-. De overige voorwaarden en het aanvraagformulier staan op www.binnenmaas.nl. Hier staat ook een lijst van deelnemende verenigingen. Het formulier moet ingevuld worden door de ouder/verzorger van het jeugdlid.

Het betreft een tijdelijke regeling; de proef eindigt op 30 juni 2016. Met de tegemoetkoming wil het college van Binnenmaas de jeugd stimuleren om zich aan te sluiten bij een vereniging of club. Ook worden hierdoor de verenigingen een handje geholpen in het werven van nieuwe jeugdleden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren