Intentieovereenkomst bewonersinitiatief sportzaal Duyvestein in Maasdam ondertekend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_8061MAASDAM – Op donderdag 10 maart 2016 hebben wethouder W. Joosten en de heren A. Vleugels en F. Helmer de “Intentieovereenkomst bewonersinitiatief Duyvesteyn” getekend. In deze overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over inhoudelijke onderwerpen zoals afspraken over de op te stellen begroting, verplichtingen, tussentijdse beëindiging, planning en proces. Het bewonersinitiatief werkt momenteel haar businesscase en begroting uit. Naar verwachting zullen deze op 7 juli 2016 worden voorgelegd aan de gemeenteraad ter besluitvorming.

In de afgelopen maanden is een verkenning uitgevoerd naar de toekomst van sportzalen Duyvesteyn in Maasdam en de Kees Verkerkhal in Puttershoek. Hierbij zijn verschillende scenario’s onderzocht. Op 17 december 2015 heeft de gemeenteraad van Binnenmaas ingestemd om scenario A1, waarin de Kees Verkerkhal wordt gerenoveerd en sportzaal Duyvesteyn wordt overgedragen aan een bewonersinitiatief, als voorkeursscenario uit te werken. Samen met vertegenwoordigers van het bewonersinitiatief worden in ieder geval de continuïteit van het bewonersinitiatief, de verdere financiële onderbouwing van het bewonersinitiatief en de mogelijke risico’s en beheersmaatregelen in beeld gebracht. Ook scenario A+, met uitbreiding van de Kees Verkerkhal, wordt onderzocht. Bij het uitwerken van scenario A+ zal in onder andere gekeken worden naar de exploitatiekosten die hiermee gemoeid zijn voor de Kees Verkerkhal. Dit mag echter geen vertraging opleveren voor de uitwerking van scenario A1.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren