Monsterzege voor NSVV in streekderby bij GOZ in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

MIJNSHEERENLAND – In de uitwedstrijd tegen GOZ heeft NSVV het doelsaldo meer in lijn gebracht met de huidige positie op de ranglijst. Het was alweer de vijfde achtereenvolgende overwinning na de winterstop. De combinaties worden beter en er wordt de laatste weken makkelijk gescoord. Tel daarbij op dat Peter Jan Cazander en Michael Nijssen na blessureleed weer hun eerste speelminuten hebben gemaakt. De conclusie is dat NSVV gewoon vol zelfvertrouwen op zoek kan gaan naar het maximaal bereikbare in deze competitie.

DSC_8006

Foto: Cindy Vos

De eerste helft combineerde NSVV af en toe goed. De mooiste combinatie was tussen Koen Witsiers en Erik van Arendonk. Erik van Arendonk kon dwars door het hart van de GOZ defensie combineren met Koen Witsiers en daarna alleen op de keeper afgaan. Erik van Arendonk twijfelde niet en schoot de bal mooi langs de kansloze keeper van GOZ. Het veldoverwicht kon NSVV de eerste helft verder niet uitdrukken in echt grote kansen. GOZ creëerde ook geen grote kansen. NSVV keeper Melvin Kruijthof moest één keer een schot van de GOZ spits met zijn voeten pareren en een vrije trap van GOZ ging hard laag langs iedereen heen voor het NSVV doel. Net voor rust zag de scheidsrechter een overtreding op Marco van Daalen in het strafschopgebied. NSVV strafschop specialist Yoeron van der Ree schoof de bal weer beheerst binnen. Hierdoor ging NSVV met een comfortabele twee doelpunten voorsprong rusten.

Direct uit de kleedkamer ging GOZ meer druk naar voren zetten en liet NSVV zich terug dringen. Het eerste kwartier na rust was GOZ de bovenliggende partij, maar werden er geen grote kansen gecreëerd. Het goed druk zetten door GOZ duurde totdat Leonard Bruynzeel met een mooie dieptebal Marco van Daalen wegstuurde. Op snelheid trok Marco van Daalen naar binnen en schoot de bal diagonaal laag in de touwen. Na dit derde doelpunt was het verzet van GOZ gebroken en kon NSVV uitlopen naar een ruime overwinning. Het vierde doelpunt was een mooie combinatie tussen Koen Witsiers en Jeroen Voshart. Koen Witsiers trok de bal vanaf de achterlijn voor en Erik van Arendonk kon de bal van dichtbij binnen tikken. Het vijfde doelpunt was driemaal scheepsrecht. Eerst probeerde Koen Witsiers de bal binnen te werken. In de rebound mocht Marco van Daalen inschieten. Toen de bal weer terugkwam voor de voeten van Peter Jan Cazander was het wel raak. Het laatste doelpunt was een schot van Peter Jan Cazander dat ternauwernood gekeerd werd door de GOZ keeper, maar voor de voeten kwam van Jeroen Voshart. Jeroen Voshart tikte de bal daarna binnen.

Dit was de laatste wedstrijd van de tweede periode. ZBC’97 stond één punt voor op de enige concurrent voor deze periode Perkouw. ZBC’97 speelde zelf gelijk tegen VVOR, maar Perkouw verloor thuis van Sparta AV. Voor NSVV betekende het gelijke spel van VVOR en het verlies van Perkouw dat deze twee teams werden ingehaald op de ranglijst. Volgende week is een inhaalronde en is NSVV vrij. VVOR speelt dan de inhaalwedstrijd tegen EBOH en kan het verschil van één punt met NSVV weer goedmaken op de ranglijst. VVOR heeft nog altijd een twaalf doelpunten beter doelsaldo, dus een gelijkspel zal voldoende zijn om NSVV weer te passeren. Het verder verbeteren van het doelsaldo blijft in de toekomst voor NSVV dus belangrijk om op de ranglijst te kunnen stijgen. De eerste mogelijkheid staat vijf maart op het programma als NSVV de thuiswedstrijd tegen Oud-Beijerland speelt. Op het programma staan dan de voor NSVV ook zeer interessante wedstrijden ZBC’97 tegen Perkouw en SSS tegen VVOR. Behalve SVS en NSVV is dit momenteel de gehele topgroep in deze competitie die tegen elkaar moet. NSVV zal scherp moeten zijn om beter te presteren dan tijdens de uitwedstrijd tegen Oud-Beijerland en kan dan daarna bekijken wat de concurrenten tegen elkaar gedaan hebben.

NSVV: Melvin Kruijthof, Robin Verhoeven, Yoeron van der Ree, Marco Mann (79e Leslie Snel), Kjetil Mol, Gersom Rozendaal, Jeroen Voshart, Leonard Bruynzeel (68e Michael Nijssen), Erik van Arendonk (73e Peter Jan Cazander), Marco van Daalen, Koen Witsiers


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren