Hoeksche Waardse Bluesband Motwat brengt tweede CD uit

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

IMG_7664Hoeksche Waard – Precies een jaar na de presentatie van hun eerste CD verschijnt alweer de tweede CD van de Hoeksche Waardse bluesband Motwat. De presentatie hiervan wordt groots aangepakt en vindt plaats op 19 maart in de Koningshoeve in Klaaswaal.

Het idee voor deze CD komt van zanger toetsenist Marinus Verschoor. Het was zijn grote droom om met Motwat een keer de studio in te gaan.

Voor de opname van de tweede CD hebben de mannen van Motwat zich dan ook een dag lang opgesloten in de studio, dit in tegenstelling tot hun eerste CD die spontaan werd opgenomen bij een live optreden voor radio Ridderkerk.

Het resultaat is een gevarieerd album met een goede mix van stevige blues afgewisseld met rustige ballads en een kleine knipoog naar de rock and roll. Wie denkt dat de blues oude kost is komt bij Motwat bedrogen uit, de nummers zijn allemaal in een modern jasje gestoken en door zanger en harmonicaspeler Leen Baars voorzien van nieuwe Nederlandse teksten. Inmiddels bestaat de band in de huidige samenstelling al weer meer dan een jaar. Waar op de eerste CD gitarist Hans van Sasse van IJsselt en drummer Hugo Snel nog wat onwennig waren en hun weg zochten binnen de band, zijn ze nu niet meer weg te denken uit Motwat. Dat de jongens goed op elkaar zijn ingespeeld is goed te horen op de nieuwe CD, dat de opname in één dag gelukt is, is hiervan een goed bewijs. Gitarist Hans geeft met zijn eigen manier van spelen een unieke sound aan de CD. Bassist Tom van Ruiswijk geeft het geheel met zijn strakke bastonen een stevig fundament. De bandleden kunnen daarom terecht trots zijn op hun nieuwe album.

Het succes van Motwat is inmiddels ook buiten de Hoeksche Waard ontdekt. Na een aantal succesvolle optredens in Dordrecht zijn ze genomineerd voor het prestigieuze bluesfestival Big Rivers. En de eerste contacten met het bluesfestival in Brielle zijn al gelegd. Een beloning voor het werk van Motwat is zeker ook de uitnodiging om op te komen treden op het Hoeksche Waards jazz en bluesfestival. Hier treden ze samen op met onder andere de Amazing Stroopwafels en Gene Taylor bekend van de Fabulous Thunderbirds. De tweede CD, waarvan de naam pas op 19 maart wordt onthuld is een echt Hoeksche Waards streekproduct geworden. De opnames vonden namelijk plaats in de Sunset studio in ’s Gravendeel en het fotowerk is verzorgd door Jeffrey Groeneweg van Qphoto uit Maasdam, kortom een album waar de Hoeksche Waard trots op kan zijn.

Belangstellenden kunnen op 19 maart aanstaande naar de Koningshoeve komen, aanvang 21.00 uur en de entree is gratis. Uiteraard zal Motwat de nummers van de CD live ten gehore brengen en de jongens kennende zal het niet bij deze nummers blijven. Verder heeft Marinus Verschoor nog een muzikale verassing in petto. Wat dat is houdt hij nog even voor zich. Het belooft in ieder geval een muzikale avond te worden die de echte bluesliefhebber niet mag te missen.

Voor meer informatie over de band Mowat bezoek de website www.motwat.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren