Ook gemeente Binnenmaas stemt in met uitgangspunt mogelijk noodopvang vluchtelingen Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

sohw-logoMAASDAM – De gemeenteraad van Binnenmaas heeft donderdagavond 3 maart 2016 als vijfde en laatste gemeente unaniem ingestemd met de uitgangspunten voor mogelijke noodopvang van vluchtelingen in de Hoeksche Waard. Dit deed zij tijdens de raadsvergadering. De andere gemeente’s in de Hoeksche Waard stemde al eerder in. Binnenkort zal er in de Hoeksche Waard een inloop bijeenkomst komen voor de inwoners van de Hoeksche Waard.

Aandachtspunten

Tijdens de vergadering zijn aandachtspunten meegegeven voor het vervolgtraject. Net als in andere gemeenteraden is gesproken over voldoende draagvlak en draagkracht en een juiste en vroegtijdige informatievoorziening over het proces om te komen tot één of meerdere geschikte locaties. Ook is veel gesproken over aantallen. Nogmaals werd benadrukt dat in het raadsvoorstel is opgenomen dat gedacht wordt aan de opvang van tweehonderd personen verdeeld over één of meerdere locaties.

Samenwerking Hoeksche Waard

De gemeenteraadsleden spraken op diverse momenten in de vergadering over de prettige samenwerking in de Hoeksche Waard. De wens werd uitgesproken om dit vraagstuk Hoeksche Waard breed ‘schouder aan schouder‘ te blijven aanpakken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren