College gemeente Oud-Beijerland aan de slag bij Jongerencentrum Frits tijdens NL Doet

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

NL-DoetOUD-BEIJERLAND – Vrijdag 11 maart 2016 was het weer zover: NLdoet! Zonder twijfel de grootste en meest succesvolle jaarlijkse vrijwilligersactie van Nederland. Ook de Oud-Beijerlandse collegeleden staken de handen uit de mouwen. En dat in de meest letterlijke betekenis! Om 14.00 uur meldden burgemeester en wethouders zich verwachtingsvol bij jongerencentrum Bij Frits. Op het klusprogramma stond het ‘geheel schuren en opnieuw in de beits zetten van de buiten loungeset’. 

En het moet gezegd worden: burgemeester Klaas Tigelaar en de wethouders Ina van der Werf-Weeda en Piet van Leenen (Harry van Waveren was vanwege privéomstandigheden verhinderd) kweten zich voortvarend en met grote toewijding van hun taak. En slechts van heel dichtbij was zichtbaar dat het hanteren van een elektrisch schuurapparaat niet bepaald tot de alledaagse bezigheden behoort.

Twee uur later was de klus geklaard. Voor burgemeester en wethouders een ervaring rijker en zeker geen illusie armer; voor de jongeren een mooie manier om het gemeentebestuur eens van een andere kant te leren kennen (dit geldt overigens ook andersom). En de loungeset… die kan er op z’n minst weer een jaar of drie tegen!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.