Update Coronavirus COVID-19 cijfers in de Hoeksche Waard van 2e Pinksterdag maandag 1 juni

6716

HOEKSCHE WAARD – Er zijn sinds zondag 31 mei geen nieuwe patiënten  uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 76 personen.  Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard steeg  de afgelopen 24 uur niet  en staat op  303. Het aantal overleden personen steeg de afgelopen 24 uur niet  . Er zijn tot nu toe 20 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus. Vanwege de Pinksterdagen worden de cijfers met vertraging verwerkt.

Actuele cijfers COVID-19: 1 juni 2020

Positief geteste personen 46.545* (+103)
Ziekenhuisopnames 11.744 (+9)
Overleden personen 5.962** (+6)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

COVID-19 in grafieken

Internationale kaart COVID-19

01-06-2020 | 14:00 uur

Update 1 juni 2020

Vandaag zijn er 103 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 6 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.