Bouw Futurahuis Oud-Beijerland van start

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

1512_150916_Futurahuis_Oud_Beijerland-Versie4_V2_ACCamera_2OUD-BEIJERLAND – Futura heeft de werkzaamheden voor de bouw van het Futurahuis in Oud-Beijerland opgestart. Oud-Beijerland is na Oudewater, Waalwijk en Nieuwveen de vierde locatie waar een Futurahuis wordt gerealiseerd.

Futura is een nog jonge organisatie met de ambitie om “wonen, zorgen en leven” voor alleenstaande senioren met een zorgvraag op een vernieuwende wijze vorm te geven. Dit doet zij door het realiseren van zogenoemde Futurahuizen. Het Futurahuis biedt aan 17 alleenstaande senioren, mét of zonder zorgbehoefte, de mogelijkheid om zelfstandig te wonen en tegelijkertijd verzekerd te zijn van de benodigde zorg, indien dit nodig is. De kleinschaligheid en daardoor de mogelijkheid om persoonlijke aandacht te kunnen bieden aan elk van de bewoners is een belangrijk uitgangspunt voor Futura. Daarnaast is het voor Futura van wezenlijke betekenis om aan te sluiten bij de wensen van senioren. Zij willen wonen in een prettige omgeving en regie blijven voeren over hun leven. Naast de lokale functie vervult het Futurahuis ook een regionale functie.

Natuurlijk is de start van de bouw in Oud-Beijerland een gelegenheid om bij stil te staan. Dit doet Futura door het organiseren van een feestelijke bijeenkomst rondom het slaan van de eerste paal. Het slaan van de eerste paal gebeurt door wethouder mevrouw D.M. van der Werf-Weeda van de gemeente Oud-Beijerland.

  • Datum: 19 mei 2016
  • Tijd: 15.00 uur
  • Locatie: Vleugel 50-52 Oud-Beijerland (project ‘Poortwijk III’)

Doelstelling is dat eind 2016 het nieuwe pand wordt opgeleverd en dat in januari 2017 de eerste bewoners kunnen worden verwelkomd.

In de loop van de komende maanden zullen een informatieavond en Open Huizen worden georganiseerd. Op deze momenten kunnen alle belangstellenden, waaronder mogelijke bewoners en werknemers, kennismaken met Futura. Wilt u nu reeds informatie ontvangen over de mogelijkheden? Neemt u dan contact op met Futura via het mailadres [email protected] of telefonisch via nummer 078-2048048. Bezoek ook de website www.futurazorg.nl voor meer informatie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.