71,5 km lopen door de Hoeksche Waard voor Zuid-Afrika

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

foto meiden AfrikaHOEKSCHE WAARD – Maandag 13 juni gaan Marion van Brakel uit Zuid-Beijerland, Denise de Vreede en Femke de Vreede uit Strijen 71,5 km wandelen door alle dorpen van de Hoekse Waard voor Zuid-Afrika.

De vriendinnen gaan aankomende zomer een aantal weken naar Zuid-Afrika met de jongeren organisatie Worldmapping. Op 30 juli vliegen ze naar Durban. Daar gaan ze een aantal weken deel nemen aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten, onder andere in het onderwijs. Zij gaan zich inzetten voor de jonge Afrikaanse wees- en straatkinderen. Zij verblijven op het platteland en bouwen daar aan een betere toekomst voor hen, want alle kinderen moeten kind kunnen zijn!

De vriendinnen zijn al 2 maanden hard in actie. Naast hun bijbaantjes hebben ze al een paar acties achter de rug onder andere een twee mode-events bij Shoeby Fashion Puttershoek, een appeltaarten actie en de verkoop van spullen. Daarnaast hopen de vriendinnen aankomende maand nog meer spullen te verzamelen om deze te verkopen op de kofferbakverkoop.

Toch misten de meiden nog één grote actie en met name iets wat betrekking had op het leven in Zuid-Afrika. Wandelen en dan vooral een lange afstand was de conclusie. De Hoekse Waard rondlopen langs alle dorpen in één dag zou dat te realiseren zijn? Avonden werd het plan uitgedacht en familie, sponsors en de scholen werkten mee. Aanstaande maandag 13 juni gaat het dan gebeuren. De dames starten om 5.00 uur ’s-morgens in Zuid-Beijerland en ze hopen ’s-avonds laat in Strijen aan te komen. In totaal is het 71,5 kilometer en zullen ze dit met z’n tweeën lopen en de derde fietst er naast. Om de 10 kilometer wisselen ze elkaar af om de benen wat rust te geven. Een heuse uitdaging!

In elk dorp staat een spaarbus bij een grote supermarkt, bij Shoeby Fashion Puttershoek, bij Konijnendijk Zuid-Beijerland of bij hun school ¨de Willem van Oranje¨  in Oud-Beijerland waar u uw bijdrage zou kunnen inleveren. Zij halen deze dan 13 juni op en hopen zo een mooi bedrag bij elkaar te wandelen.!

Wilt u de dames sponsoren, dan kan dit door middel van de spaarbussen, maar dit kan natuurlijk ook als u een bericht stuurt via de mail of facebook. U kunt de vriendinnen volgen op facebookpagina: ‘Worldmapping reis naar Zuid-Afrika’ of mail: [email protected]. Zij zullen u via facebook die dag op de hoogte houden waar zij lopen zodat u ze kan volgen en wellicht aan kan moedigen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren