Tip: Kraan doorspoelen na je vakantie

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Evides Waterbedrijf raadt aan om je drinkwaterleidingen na de vakantie goed door te spoelen. Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat, loopt de kwaliteit wat terug. Door de kranen meteen bij thuiskomst 1 minuut door te laten lopen, krijg je weer lekker, vers drinkwater.

Bij temperaturen vanaf 25°C en in stilstaand water gedijt de legionellabacterie, die bij inademing tot longontsteking en de zogeheten veteranenziekte kan leiden. Zorg daarom dat er geen waterdruppeltjes in de lucht komen bij het doorspoelen van de douchekop. Leg de douchekop in een emmer met een dweil erover of houd hem onder water, zodat er geen waterdamp in de lucht komt. Vang het water uit de kraan op en gebruik het voor bijvoorbeeld huishoudelijke klusjes, het wassen van de auto of voeden van planten in tuin of huis, duurzaam!

Op www.evides.nl/kraandoorspoelen lees je meer over het behoud van drinkwaterkwaliteit thuis. Ook kun je hier de zogenaamde kraanhanger downloaden en uitprinten. Hang deze, voordat je op vakantie gaat (uit het zicht), om je kraan. Een geheugensteuntje voor als je thuis komt.

13590480_1338489092847522_3934331940539423001_n


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.