Ondertekening project Papeweg in Oud-Beijerland ‘kwaliteitsimpuls voor de omgeving’

668

IMG_8530OUD-BEIJERLAND – Michel Lagrand en Kees Hoornweg zijn het en worden het straks weer: buren! Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis op woensdag 10 augustus 2016 ondertekende wethouder Piet van Leenen een overeenkomst met de twee bewoners van de Bachlaan voor de bouw van twee vrijstaande woningen aan de Papeweg.  

Met de ondertekening geeft de gemeente aan bereid te zijn om de procedure te doorlopen om de bouw van twee woningen mogelijk te maken op de plek waar momenteel nog een garagebedrijf en woonhuis staan.

Met waardering nam wethouder Van Leenen kennis van de bouwtekeningen en –plannen, die hij als ‘een flinke kwaliteitsimpuls voor de omgeving’ beschouwt. Bovendien sluit het plan naadloos aan op de directe omgeving, waarop ook de bestemming ‘wonen’ rust.

Het gebeurt overigens niet vaak dat de wethouder een overeenkomst ondertekent met particuliere ontwikkelaars. Over het algemeen zijn het projectontwikkelaars die bouwplannen indienen.

De ontwikkeling van de locatie aan de Papeweg doen beide Oud-Beijerlanders geheel in eigen beheer. Michel Lagrand: “Wij maken bewust gebruik van lokale (lees: Oud-Beijerland c.q. Hoeksche Waard) ondernemers en leveranciers, zoals architect en aannemers”. Zijn buurman Kees Hoornweg omschrijft de achterliggende periode als intensief, maar uiterst boeiend en leerzaam”.

De komende weken wordt het bestemmingsplan voorbereid, neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit en gaat in oktober de bestemmingsplanprocedure van start. En als alles volgens plan verloopt, kan medio maart 2017 officieel de eerste paal de grond in. Een moment waar zowel Lagrand als Hoornweg reikhalzend naar uitzien.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.