Tijdelijk unieke mijnenveger te bezichtigen bij Fort Buitensluis in Numansdorp

691

MAHUCROMSTRIJEN – Vanaf morgen ligt bij Fort Buitensluis een bijzonder schip, de Hr.Ms. Mahu. De M880 is een ondiepwater mijnenveger uit 1960. De Nederlandse Marine gebruikte dit schip tot 1983. Het schip behoort tot de van Straelen-klasse. Volgens kenners is dit een klasse met sierlijke en opvallende schepen.

Op woensdag 24 augustus kunnen bezoekers tussen 14.00 en 16.00 uur een kijkje nemen op dit unieke schip. Ook het fort is die middag open. Op zaterdag 27 augustus is Fort Buitensluis tussen 10.00 en 16.00 uur open en kunnen bezoekers de mijnenveger op maar ook een rondvaart maken met het landingsvoertuig L9512.

Beide vaartuigen zijn in beheer van Stichting Promotie Maritieme Tradities uit Amsterdam.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.