Echtpaar den Broeder uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd

0
522

img_8818OUD-BEIJERLAND – Opnieuw is Oud-Beijerland een jubilerend bruidspaar rijker. Het is vandaag, maandag 19 september, 60 jaar geleden dat meneer A. (Aad) den Broeder (84) en mevrouw M.P. (Marian) den Broeder-Boogerd (82) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De bruidegom zag het levenslicht op 11 maart 1932 in Heijplaat; de wieg van de bruid stond op 18 januari 1934 in het Zeeuwse Ouwerkerk. Locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda bracht het diamanten paar vanmorgen een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

RDM

Na hun huwelijk vestigde het echtpaar zich in Heijplaat. Zeg je Heijplaat dan zeg je ook RDM (Rotterdamsche Droogdok Maatschappij). Beide zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden door het simpele feit dat het dorp vroeger van RDM was. Woonde je op het dorp, dan werkte je voor de RDM. En dat gold ook voor meneer Den Broeder.  De bruidegom is er trots op dat hij op de belangrijkste scheepswerf in Rotterdam heeft gewerkt. ‘Wil je wel geloven dat ik er nog emotioneel van word als ik denk aan het einde van de scheepsbouwactiviteiten in 1996’, zo vertrouwt hij mij toe. Ter illustratie in 1994 ‘rolde’ de laatste onderzeeër van de werf.

Kinderen

Het echtpaar Den Broeder twee kinderen (zoons) en daarnaast is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.