Week van Ons Water

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

2016_weekvanonswaterHOEKSCHE WAARD – De Week van Ons Water is van 12 tot 19 oktober. De thema’s zijn: waterveiligheid en wateroverlast.

In het werkgebieden van het Waterschap Hollandse Delta valt deze week samen met de herfstvakantie. Hieronder staan de activiteiten waar u zich voor kunt aanmelden. Elke bezoeker ontvangen wij met een gratis kop koffie of thee.

Bent u benieuwd naar de activiteiten in de rest van Nederland? Kijk dan op de website: www.weekvanonswater.nl

WatWaar?       Datum               Tijd                  Aanmelden
Rondleiding dijkversterking‘De Koffiemolen’
Molendijk 1, Puttershoek
 13 oktober15 – 16 uur[email protected]
Bezoek gemaal De BosschenGoidschalxoordsedijk
Heinenoord
 15 oktober10 – 17 uuraanmelden is niet nodig
Rondleiding dijkversterking‘Wapen van
Nieuw-Beijerland’
Spuidijk 15,
Nieuw-Beijerland
 15 oktober10 – 11 uur
11 – 12 uur
[email protected]
Kinderen (9-12 jaar):
Droppie dijkwacht
‘Fluitekruid’
Zeedijk 30, Dordrecht
17 oktober13 – 14 uur[email protected]

Toelichting

13 oktober: Dijkversterking Puttershoek

Maak een rondleiding over de dijkversterking in Puttershoek. De aannemer en een van onze vrijwillige dijkwachten wandelen met u over het Simonsdijkje in Puttershoek langs de Oude Maas. Onderweg vertellen zij u alles over de dijkversterking die bijna klaar is.

15 oktober: Gemaal De Bosschen (Heinenoord)

Wilt u weten hoe een gemaal werkt? We laten het u graag zien in gemaal De Bosschen, een van onze hoofdgemalen in de Hoeksche Waard. Het gemaal ligt aan de Goidschalkxoordsedijk in Heinenoord, tegenover de molen.

Op 15 oktober vindt ook de vijfde Hoeksche Waardse Molentocht plaats. Een goede gelegenheid om uw bezoek aan het gemaal te combineren met een bezoek aan de molen!

15 oktober: Dijkversterking Nieuw-Beijerland

In Nieuw-Beijerland verleggen we kabels en leidingen. Er worden ook damwanden in de grond getrild. Tijdens een wandeling over de dijk vertellen aannemer en waterschap u alles over dit stukje bijzondere dijkversterking.

17 oktober: Droppie Dijkwacht (Dordrecht)

Ben jij tussen de 9–12 jaar? Dan kun je als een echte Droppie Dijkwacht de dijk controleren. Je gaat met de aannemer en iemand van het waterschap op pad om te controleren of de dijk veilig is. Ouders zijn ook welkom!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.