Evensong met het Laurens Kamerkoor in de Laurentiuskerk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – Op zondag 10 juni organiseert “Musica Laurentius” een Evensong in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Het Laurens Kamerkoor, o.l.v. Gabor van Os, zal de dienst opluisteren met prachtige Engelse koormuziek.
Onlangs reisde het koor naar Engeland om gedurende een aantal dagen de muziek te verzorgen in de kathedraal van Gloucester.

Tijdens de Evensong in Mijnsheerenland klinken er vooral werken van Engelse bodem, van o.a. George Dyson, William Harris en Charles Wood. Bijzonder is dat er ook werk van de Nederlandse componist Hayo Boerema zal klinken; de preces and responses (de gezongen gebeden uit de anglicaanse traditie) zijn door Hayo op muziek gezet.
De vaste onderdelen, Magnificat en Nunc Dimitis worden gezongen in de versie van George Dyson en behoren tot de hoogtepunten uit de Engelse-romantische koormuziek.

Het koor zal de dienst beginnen met een compositie van Charles Wood, “O Thou, the central orb”. Verder klinkt nog een feestelijk Anthem van Malcolm Boyle, waarin naast het koor ook het orgel een hoofdrol vervult. 

Naast de koorwerken is er ook gelegenheid voor de aanwezigen om een aantal Engelse Hymns mee te zingen. Organist Rien Donkersloot begeleidt de koor- en gemeentezang en speelt daarnaast een tweetal orgelwerken.

  • De Evensong begint om 19.00 uur.
  • De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.
  • Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren