Jan Waaijer waarnemend burgemeester Strijen

0
810

jan-waaijer-strijenSTRIJEN – De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 10 oktober 2016 de heer drs. J. B. (Jan) Waaijer tot waarnemend burgemeester van de gemeente Strijen. De heer Waaijer is 64 jaar en lid van het CDA.

De burgemeestersvacature in Strijen ontstond nadat de burgemeester, de heer A.J. Moerkerke, werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Papendrecht. De commissaris van de Koning heeft vervolgens met de fractievoorzitters van gedachten gewisseld over de ontstane situatie. Gedeputeerde Staten hebben op 5 juli 2016 besloten om de herindeling van de gemeenten in de Hoeksche Waard verder voor te bereiden. Het streven is dat dit met ingang van 1 januari 2020 leidt tot één gemeente in de Hoeksche Waard. Gelet hierop heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de vacature voor de kroonbenoemde burgemeester in Strijen vooralsnog niet open te stellen.

De keuze voor de heer Waaijer heeft de commissaris van de Koning gemaakt in goed overleg met de fractievoorzitters. Na een gesprek tussen de commissaris van de Koning en de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer, heeft de commissaris van de Koning de heer Waaijer voorgedragen als kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om de heer Waaijer als waarnemend burgemeester te benoemen.

De heer Waaijer heeft ruime bestuurlijke ervaring. Van 1985 tot 1994 was hij burgemeester van de gemeente Schipluiden, aansluitend was hij dit tot 2004 in Ridderkerk. Van 2004 tot 2012 vervulde de heer Waaijer het burgemeestersambt in de gemeente Zoetermeer. Van 2012 tot 2013 was hij waarnemend burgemeester van Woerden.  Van 2014 tot de lente van 2016 nam de heer Waaijer het burgemeesterschap van Oegstgeest waar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.