Heerjansdam beslist wedstrijd tegen NSVV in 2 minuten

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

dsc_4990HEERJANSDAM – NSVV – Heerjansdam was in het verleden een topwedstrijd in de eerste klasse, toen het hoogste amateurniveau, waarbij beide ploegen regelmatig streden om het kampioenschap en regelmatig de kampioensvlag in top konden hijsen. Ook nu was het een topper, zij het op een wat bescheidener niveau. Heerjansdam heeft vanaf het begin van deze competitie duidelijk laten merken, wat hun streven is, terwijl NSVV na het kampioenschap van vorig jaar een uitstekende start had als promovendus.

Genoeg ingrediënten voor een spannende wedstrijd. Na de studieronde nam Heerjansdam het initiatief, terwijl de Numansdorpers met tegenstoten probeerden tot succes te komen. Het eerste gevaar kwam van de Dammers, toen Ronald Ouwens de vrije ruimte werd in gestuurd, Melvin Kruijthof passeerde, maar omdat hij moest uitwijken naar de zijkant kon de Numansdorpse doelman op zijn schreden terug keren en de inzet van de aanvaller onschadelijk maken.

Aan de andere kant leidde een combinatie tussen Jeroen Voshart en Mitchel Louwerens tot een pass op Kelvin van der Giesen, die alleen op het doel af ging, maar hij kon de bal niet onder controle krijgen, waardoor een verdediger redding kon brengen.

Halfweg de eerste helft verspeelde Heerjansdam na een hoekschop de bal en via een counter kwam de bal bij Kelvin van der Giesen, die de bal speelde naar Arjan van Gurp, maar de bal was te scherp en ging een goede mogelijkheid voor de thuisclub verloren.

In de slotfase van de eerste helft drong Heerjansdam aan en dat leidde tot een aantal hachelijke situaties, maar NSVV kon de zaken tot de pauze klaren.

Na de thee ontspon zich een gevecht, waarbij voor de doelen de nodige gevaarlijke situaties te zien waren. Na zo’n 56 minuten leidde dat tot de eerste treffer. Louis Salacroup kon vanaf de rechterflank de bal voortrekken en Melvin Kruijthof kon de bal niet goed onder controle  krijgen en Mike Sloof was er als de kippen bij om de bal in te koppen; 0 – 1.

NSVV was even het roer kwijt en Heerjansdam was ervaren genoeg om dat uit te buiten, want twee minuten later lag de bal weer in het Numansdorpse net. Ook nu kwam de voorzet van de rechterkant en nu stond Vincent Francke op de goede plaats om de bal in het doel te werken; 0 – 2.

De thuisclub ging niet bij de pakken neerzitten en deed wat het kon om terug in de wedstrijd te komen en ze kregen daarvoor ook de kansen. Zo kreeg Marco Mann kort na de tweede treffer een mooie kans, maar hij kopte de voorzet vanaf de linkerflank langs doelman Sander Schreuder, maar ook voorlangs het doel. En daar bleef het niet bij. Kelvin van der Giesen kreeg een kans voor open doel, maar met zijn voeten hield de Heerjansdamse doelman NSVV van een treffer af.

Kelvin van der Giesen kreeg nog enige kansen, maar bij de afwerking zat het hem niet mee. De enige keer, dat NSVV de roos raakte, was bij een kopbal van Marco Mann, maar scheidsrechter Zuidwijk annuleerde de treffer terecht (buitenspel).

Bij tegenstoten hadden de bezoekers de nodige kansen. De meest opvallende zagen we in de 88eminuut, toen Jordy Dekker vanaf de middencirkel Melvin Kruijthof met een fraaie lob probeerde te verschalken, maar de bal verdween naast het doel.

Zo eindigde een fraaie zegenreeks van 19 wedstrijden en leed de thuisclub zijn eerste competitienederlaag van het kalenderjaar 2016. Heerjansdam haalde zijn zes opeenvolgende overwinning en heeft inmiddels een voorsprong opgebouwd, waardoor men aan de Molenwei  wellicht al een klein beetje aan een kampioenschap gaat denken. NSVV mag volgende week zijn wonden gaan likken en wel in en tegen Piershil, een tegenstander, die we vele tientallen jaren niet als tegenstander gehad hebben. De aanvang van de match is half drie.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Michael Nijssen, Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Roderick Bekker, Arjan van Gurp, Michel Bol (78e Hatim Oucherif, 90+5e Thierry Bekker), Jeroen Voshart, Kelvin van der Giesen, Mitchel Louwerens

Ruststand:          0 – 0
Eindstand:          0 – 2

Scoreverloop:
56e min.          0 – 1          Mike Sloof
58e min.          0 – 2          Vincent Francke


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren