Succesvolle eerste bijeenkomst Hoeksche Waardse BuurTent in ‘s-Gravendeel

0
1215

buurttent-2HOEKSCHE WAARD – Onlangs is er ingebroken in de Van Groningenstraat en de Weverijstraat in ‘s-Gravendeel. Naar aanleiding hiervan waren omwonenden en andere geïnteresseerden vrijdag 14 oktober tussen 16.30 en 18.00 uur uitgenodigd in de ‘BuurTent’ in de Van Groningenstraat, een initiatief van politie Hoeksche Waard en de vijf gemeenten.

Ruim dertig inwoners maakten gebruik van de uitnodiging. Zij gingen in gesprek met wijkagent Martijn van Voorst, een medewerker van team Openbare Orde en Veiligheid van gemeente Binnenmaas en team Buurtpreventie Lindehof over veiligheid en preventie. Ook rolde er meteen een mooi initiatief uit de bijeenkomst; de bewoners in de buurt starten een WhatsApp buurtpreventiegroep.

Eerder dit jaar hebben de vijf Hoeksche Waardse gemeenten gezamenlijk een BuurTent aangeschaft. De tent wordt – in samenwerking met politie Hoeksche Waard en buurtpreventieteams – ingezet wanneer in een dorp/wijk binnen korte tijd een aantal inbraken heeft plaatsgevonden. Slachtoffers van een woninginbraak en omwonenden worden vlak na de inbraak uitgenodigd voor preventieadvies in hun straat om te voorkomen dat ook anderen slachtoffer worden van inbraak. Dat biedt meteen gelegenheid om te spreken over veiligheid en andere buurtaangelegenheden. De bijeenkomst is laagdrempelig en vindt plaats in een tent, de BuurTent. Vandaag was de eerste keer dat de BuurTent werd ingezet in de Hoeksche Waard.

De BuurTent is een succesvol initiatief dat is overgewaaid uit Tilburg. Het initiatief komt in plaats van de jaarlijkse Hoeksche Waardse Inbraakpreventieweek. Met de BuurTent hopen politie en gemeenten in samenwerking met buurtpreventieteams de inwoners van de Hoeksche Waard nog beter en gerichter te kunnen bereiken en informeren over inbraakpreventie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.