Buurtbemiddeling Hoeksche Waard zoekt vrijwilligers

433

bb_hoekse_waard_01HOEKSCHE WAARD – Hoe los je problemen of ruzies met je buren op? Snel de huisbaas bellen is vaak niet de juiste oplossing, zelf het gesprek aangaan helpt daarentegen meestal wel. Mochten jullie er toch niet uitkomen, dan kan Buurtbemiddeling Hoeksche Waard uitkomst bieden.

Afgelopen september zijn we gestart met de opleiding van een groep van tien enthousiaste vrijwilligers tot buurtbemiddelaar. En er staan al kandidaten op de lijst voor de volgende training! Woont u in de Hoeksche Waard en wilt u zich voor een paar dagdelen per maand inzetten voor de gemeenten in deze regio?

Kunt u goed luisteren en bent u bereid om een kosteloze training Buurtbemiddeling te volgen? Meldt u dan aan als bemiddelaar.

Buurtbemiddeling Hoeksche Waard start met tweede basistraining!

(17-10) Hoe los je problemen of ruzies met je buren op? Snel de huisbaas bellen is vaak niet de juiste oplossing, zelf het gesprek aangaan helpt daarentegen meestal wel. Mochten jullie er toch niet uitkomen, dan kan Buurtbemiddeling Hoeksche Waard uitkomst bieden. Bij buurtbemiddeling Hoeksche Waard werken vrijwilligers die opgeleid zijn om te bemiddelen bij conflicten en ruzies.

Buurtbemiddeling is er voor bewoners die problemen of ruzie hebben met hun buren. Of het nu gaat om lawaai, overlast door kinderen of huisdieren, rommel, pesterijen, een gespannen situatie, problemen in het portiek of irritaties over heggen, bomen of schuttingen; Buurtbemiddeling Hoeksche Waard kan ingeschakeld worden als buren er zelf niet meer uit komen.

Hoe werkt het?

Buurtbemiddeling Hoeksche Waard leidt vrijwilligers op tot bemiddelaar. De bemiddelaars helpen buren met onderlinge problemen er samen uit te komen. Hoe? Door met de buren in gesprek te gaan, hen te helpen naar elkaar te luisteren en hen te helpen een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van wie er wint of het meest zijn recht haalt. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken maken waarover ze beiden tevreden zijn.

Bemiddelaars gezocht!

Afgelopen september zijn we gestart met de opleiding van een groep van tien enthousiaste vrijwilligers tot buurtbemiddelaar. En er staan al kandidaten op de lijst voor de volgende training! Woont u in de Hoeksche Waard en wilt u zich voor een paar dagdelen per maand inzetten voor de gemeenten in deze regio? Kunt u goed luisteren en bent u bereid om een kosteloze training Buurtbemiddeling te volgen? Neem dan snel contact op met Herma Oosterhof via telefoonnummer 06 18 62 88 41 of mail naar [email protected]. De volgende training start eind oktober.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.